Normaal
gezien gaan mijn bietjes in een papillot in mijn Aga. Hier in de
Provence is mijn bescheidener rots in de branding een klein
gietijzeren oldtimer die er nog behoorlijk de vlam in kan zetten. Ik
heb deze gebombardeerd tot mijn buitenkeuken. De echtgenoot noemt
mijn rechterhand echter 'Rusty Joe' naar analogie met mijn kleine
alleskunner thuis, 'Smokey Joe'.
Om een
lang verhaal kort te maken verdwijnen de bietjes hier in een stuk
aluminiumfolie en met de restwarmte van 'Rusty Joe' zijn ze in een
goed uur gaar. De smaak is wauw!
Pel de
bietjes en snij ze in dunne plakjes en dien ze op als carpaccio met een
geutje olijfolie over en een lekker vers geitenkaasje.
Ook
lekker is de bietjes in staafjes snijden en samen met gestoofde
worteltjes verwerken in een couscous.
Natuurlijk
leg je ook nog een stukje vlees op de grill.
Schenk
ook hier maar een lekker glaasje wijn uit en ...
Bon
Appétit!