Voor
de verjaardag van de echtgenoot greep ik nog eens terug naar een
populaire klassieker. Ik zou ik niet zijn, als ik het recept niet
hier en daar een beetje 'pimpte'.
Wat
heb ik gebruikt:
250
g bloem
½
zakje bakpoeder (10 gram)
snufje
zout
250
g boter, ongezouten en op kamertemperatuur
250
g kristalsuiker
4
eieren
4
eetlepels Rice Dream vanilla, of melk
1
koffielepel gemalen kaneel
25
g vanillesuiker
250
g rabarber, stengels gewassen en in kleine stukjes gesneden
4
appels, ik koos voor Jazz
eventueel
bloemsuiker voor de afwerking
Deze
hoeveelheid is voldoende voor het kleine Aga blik. Wil je de grote
schaal vullen doe dan alles x2.
Ik
maak mijn deeg met de Kitchenaid. Roer de boter en suiker 1 minuut in
de mengkom met de platte menghaak op stand 4 tot een romige massa.
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg 4 eetlepels Rice Dream toe.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom, voeg snufje zout toe
en meng op stand 2 tot een luchtig beslag. Meng de rabarber stukjes
met een spatel onder het deeg.
Schil
de appels en snij in stukjes, meng met de vanillesuiker en kaneel.
Bekleed
het kleine Aga blik met bakpapier en schep het beslag in de vorm.
Strooi er de appelblokjes over.
Hang
het blik op de tweede richel van onderaan, in de bakoven. Bak
gedurende 50 à 60 minuten. Een cake in het grote bakblik heeft +/-
70 minuten baktijd nodig. Laat afkoelen en bestuif eventueel met
bloemsuiker.
Het
zure van de rabarber en de Jazz appels, doet het uitstekend in deze
cake.
Enjoy!