Een van
de mooiste scènes uit de film 'A Good Year' is ongetwijfeld het
romantische dinertje aan de rand van l' étang in
Cucuron. Door de film heb ik ook het dorpje
ontdekt. Bij een temperatuur van bij de 38 graden was het dan ook
zalig genieten in de schaduw van de platanen die deze mooie
waterplaats omringen.
Bij
thuiskomst, later, in onze huisje vond ik het heerlijk om de sfeer
van die middag terug op te roepen aan de rand van ons Provençaals
zwembadje. Voor een kleine honger had ik nog enkele cœur
de bœuf
achter
de hand. Deze mooie tomaat, alhoewel zeg niet zomaar
tomaat tegen een cœur de bœuf,
wil ik bij deze eren.
Wij aten
het 's avond bij kaarslicht op ons terrasje.
Wat heb
ik gebruikt:
enkele
grote cœur de bœuf
tomaten
1 rode
ui
1 verse
geitenkaas
enkele
takjes tijm, de blaadjes
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
Voor
de vinaigrette:
verse
look, geperst
graantjesmosterd
rode
wijn azijn
olijfolie
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
Hoe ga
je tewerk:
Snij de
tomaten en de rode ui zo dun mogelijk. Hier in de Provence doe ik dat
uit de losse pols.
Schik de
tomaten op een grote schaal en verdeel er de rode ui over.
Brokkel
de geitenkaas over de tomaten.
Maak een
vinaigrette met de look, graantjesmosterd, rode wijnazijn en
olijfolie. Kruid met peper en zout naar smaak.
Druppel
de vinaigrette ruim over het geheel.
Werk af
met de afgeritste tijm.
Lekker
met een stukje vers brood en, heel belangrijk, een glaasje rood!
Bon
appetit!