Vandaag
gaan we voor een lekker stukje lamsvlees op de BBQ en daarbij een
heerlijke geurende ratatouille! Een typisch Frans gerecht dat je op
alle menu kaarten terug kan vinden, vooral in de Provence.
In een
restaurantje in Cucuron kregen wij een ratatouille voorgeschoteld
zonder tomaat. Deze keer ga ik ook voor zo'n versie. Eigenlijk hoef
je geen strikte regeltjes te volgen maar gewoon lekker en ontspannen
kokkerellen, that's the spirit!
Wat heb
ik gebruikt:
6 sneden
lamsschouder zonder been
voor
de marinade:
2 tenen
look, geperst
enkele
takjes rozemarijn, de naaldjes
enkele
takjes tijm, afgeritst
2 soeplp
olijfolie
fleur de
sel & zwarte peper
voor
de ratatouille:
4 kleine
aubergines, in blokjes
4 kleine
courgettes, in blokjes
2 groene
paprika's, pitten en zaadlijsten verwijderd, in stukjes
1
ui, in stukjes
4
tenen look, geperst
1
klein pikant pepertje, geplet
olijfolie
herbes
de Provence
vers
gemalen zwarte peper
fleur de
sel
voor
erbij:
stokbrood
olijfolie
Hoe ga
je tewerk:
Meng
alle ingrediënten voor de marinade en lepel die over het lamsvlees.
Dek af en zet koel.
Doe een
geutje olijfolie in een cocotte. Stoof er de ui, look en pepertje in.
Voeg de groenten toe, roer alles om en kruid met peper en herbes de
Provence. Laat alles garen. Werk af met fleur de sel.
Grill de
sneden lam op de barbecue.
Bestrijk
enkele sneetjes stokbrood met olijfolie en laat die heel eventjes
grillen op de barbecue.
Een
lekker glas rode wijn maakt het plaatje af.
Bon
Appétit!