Er zijn
zo van die momenten in het leven dat je volkomen gelukkig bent.
Gelukkig met kleine dingen, eenvoudige dingen. Wel de echtgenoot en
ik hadden zo een moment toen we op een van onze strooptochten op een
lokale Provençaalse markt aan een kraampje een keuze worstjes
voorgeschoteld kregen waar je geen neen kan tegen zeggen.
Zoals
jullie kunnen lezen heb ik mijn trouwe rots in de branding, mijn Aga,
even 'on hold' gezet en ben ik alweer met mijn cocotte en pannetje in
de Provence beland.
Eerst
even de vervanger van mijn alleskunner aan je voorstellen …
Wij
noemen het onze 'buitenkeuken' en we waren er meteen verliefd op.
Wees er maar zeker van dat menig stukje vlees, vis en groenten de
komende dagen hier de revue zal passeren.
Wat eten
we vandaag:
Uit wat
onze zuiderse marktkramer aanbood kozen we Merguez met munt en
komijn, mini Chorizo, Chipolata met Provençaalse kruiden en
Chipolata Piment d’Espelette!
Een
assortiment heerlijke tomaten en een courgette, die er gewoon graag
bij wou zijn, sloot onze aankopen af.
Eens
terug in onze huisje halveer ik de tomaten en de courgette.
Werk ze af met geperste verse look, olijfolie, een snuifje fleur de sel, een draaitje van de pepermolen en wat herbes de Provence.
Werk ze af met geperste verse look, olijfolie, een snuifje fleur de sel, een draaitje van de pepermolen en wat herbes de Provence.
Ondertussen
zorgt de echtgenoot ervoor dat onze buitenkeuken op temperatuur is en
kan de hele mikmak gegrild worden. Meer is er echt niet aan.
Wij eten
er kruidige couscous bij.
Bon
Appétit!