Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 19 juni 2014

Il était une fois... saucissons

Er zijn zo van die momenten in het leven dat je volkomen gelukkig bent. Gelukkig met kleine dingen, eenvoudige dingen. Wel de echtgenoot en ik hadden zo een moment toen we op een van onze strooptochten op een lokale Provençaalse markt aan een kraampje een keuze worstjes voorgeschoteld kregen waar je geen neen kan tegen zeggen.

saucissons

Zoals jullie kunnen lezen heb ik mijn trouwe rots in de branding, mijn Aga, even 'on hold' gezet en ben ik alweer met mijn cocotte en pannetje in de Provence beland.

Eerst even de vervanger van mijn alleskunner aan je voorstellen …

buitenkeuken

Wij noemen het onze 'buitenkeuken' en we waren er meteen verliefd op. Wees er maar zeker van dat menig stukje vlees, vis en groenten de komende dagen hier de revue zal passeren.


Wat eten we vandaag:

Uit wat onze zuiderse marktkramer aanbood kozen we Merguez met munt en komijn, mini Chorizo, Chipolata met Provençaalse kruiden en Chipolata Piment d’Espelette!
Een assortiment heerlijke tomaten en een courgette, die er gewoon graag bij wou zijn, sloot onze aankopen af.

Eens terug in onze huisje halveer ik de tomaten en de courgette. 

tomaten

Werk ze af met geperste verse look, olijfolie, een snuifje fleur de sel, een draaitje van de pepermolen en wat herbes de Provence.

verse look

Ondertussen zorgt de echtgenoot ervoor dat onze buitenkeuken op temperatuur is en kan de hele mikmak gegrild worden. Meer is er echt niet aan.

saucissons

Wij eten er kruidige couscous bij.

saucissons

Bon Appétit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly