Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 14 maart 2016

Risotto van bulgur met groene kruiden

Een risotto van bulgur, het is eens iets anders, maar ongelooflijk lekker.
Deze risotto maak je zoals een klassieke risotto. Je vervangt gewoon de rijst door een lekkere Kamut bulgur van Lima.

Risotto van bulgur met groene kruiden
 
Als extraatje doe ik er witte selder bij. Voeg een ruime hoeveelheid verse fijngehakte kruiden toe. Welke kruiden doet er niet toe, ga voor wat je lekker vindt of voorhanden hebt.

Kamut bulgur Lima

Wat heb ik gebruikt:

150 gram Kamut bulgur, Lima 
½ l groentebouillon
½ kopje Noilly Prat
4 à 6 stengels witte selder, de binnenste stengels, fijn gesneden
2 sjalotten, fijngehakt
3 teentjes look, geperst
verse kruiden: basilicum, kervel, munt, bieslook, dragon...
Parmegiano Reggiano, geschaafd
olijfolie
peper en zout

verse groene kruiden

Hoe ga je tewerk:

Stoof de look en de sjalotten aan in een beetje olijfolie, op de sudderplaat.
Voeg de bulgur toe en laat eventjes meestoven.
Blus met de Noilly Prat, verplaats daarvoor de pot naar de hete plaat.

Voeg zodra de Noilly Prat verdampt is, de witte selder toe, roer.
Werk nu terug verder op de sudderplaat.

Risotto van bulgur met groene kruiden

Voeg al roerend beetje per beetje de groentebouillon toe. Wacht telkens van toevoegen tot het vorige opgenomen is.
Na 20 à 25 minuten is al het vocht opgenomen en de bulgur en witte selder zijn beetgaar.

Hak alle kruiden fijn en voeg ze toe aan de risotto. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Dien onmiddellijk op en werk het bord af met wat geschaafde Parmegiano Reggiano.

Risotto van bulgur met groene kruiden

Enjoy!

Risotto van bulgur met groene kruiden


Inspiratie: De perfecte keuken – VTM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly