Intro
Als
ik eens een minuutje tijd over heb, durf ik wel eens in een
kookmagazine bladeren. En zo heel af en toe durf ik wel eens op iets
lekkers stoten dat
ik wil klaar maken.
De echtgenoot proest het nu uit tussen de stapels uitgescheurde
receptjes en kookideeën. Om
maar te zeggen dat ik in een nummer van Jamie magazine een mooie
pasta carbonara heb gevonden.
Ik
ga meteen voor mijn eigen versie wegens geen zin in boodschappen en
enkel de inhoud van de koelkast voorhanden. En net daar staat de ster
van deze blogpost te blinken, Rice Dream Cuisine.
Rice
Dream Cuisine is een roomvervanger op basis van rijst, 100%
biologisch en plantaardig. Bovendien is hij licht verteerbaar omdat
hij niet alleen lactosevrij is, maar ook soja- en glutenvrij. Rice Dream Cuisine is een van de gekende Dream producten.
Als
je het mij vraagt is Rice Dream Cuisine de perfecte vervanger van de
'klassieke room' in de keuken. Even duidelijk, Rice Dream Cuisine is
vrij neutraal van smaak. Het zorgt ook voor een mooie binding met de
pasta, zelfs wanneer je de eidooier weglaat in het recept. En vooral,
Rice Dream Cuisine heeft niet die zoete toets die je bij andere
roomvervangers tegenkomt.
Ingrediënten
Wat
heb ik gebruikt voor 2 personen:
240
gram verse drie kleuren tagliatelle, of 200 gram gedroogde
olijfolie
200 gram oesterzwammen, of andere champignons
2
teentjes knoflook, geperst
1
eidooier (optioneel)
200
ml Rice Dream Cuisine
50
gram Parmezaanse kaas, geraspt, plus extra
1
eetlepel dille, fijngehakt
50
gram pancetta, in dunne sneetjes, gedroogd
versgemalen
zwarte peper
Bereiding
Schik
de pancetta op een bakplaat en schuif die zo hoog mogelijk in de
sudderoven, gedurende ongeveer 20 minuten.
Haal
de pancetta uit de oven als die mooi krokant is. Leg de sneetjes op
keukenpapier.
Snij
de oesterzwammen in repen en bak ze samen met de knoflook in wat
olijfolie.
Klop
de eidooier los, voeg de Rice Dream Cuisine en de Parmezaanse kaas
toe. Roer de fijngehakte dille onder het mengsel. Kruid met nog een
draai van de pepermolen.
Kook
de tagliatelle in ruim water gedurende 1 à 2 minuten, al dente.
Laat
de tagliatelle uitlekken. Bewaar wat van het kookvocht.
Doe
de pastalinten terug in de pot en schenk er de saus over. Voeg indien
nodig wat kooknat toe voor de smeuïgheid.
Meng
er ook de gebakken oesterzwammen onder.
Schep
de pasta carbonara op voorverwarmde borden. Werk af met de in stukjes
gebroken krokante pancetta en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Extra / Tip
Inspiratie: Jamie Oliver Magazine