Intro
Een
risotto van bulgur, het is eens iets anders, maar ongelooflijk
lekker. Deze
risotto maak je zoals een klassieke risotto. Je vervangt gewoon de
rijst door een lekkere Kamut bulgur van Lima. Als
extraatje doe ik er witte selder bij. Voeg een ruime hoeveelheid
verse fijngehakte kruiden toe. Welke kruiden doet er niet toe, ga
voor wat je lekker vindt of voorhanden hebt.
Ingrediënten
150 gram
Kamut bulgur, Lima
½ l
groentebouillon
½ kopje
Noilly Prat
4 à 6
stengels witte selder, de binnenste stengels, fijn gesneden
2
sjalotten, fijngehakt
3
teentjes look, geperst
verse
kruiden: basilicum, kervel, munt, bieslook, dragon...
Parmegiano
Reggiano, geschaafd
olijfolie
peper en
zout
Bereiding
Stoof de
look en de sjalotten aan in een beetje olijfolie, op de sudderplaat. Voeg de
bulgur toe en laat eventjes meestoven. Blus met
de Noilly Prat, verplaats daarvoor de pot naar de hete plaat. Voeg
zodra de Noilly Prat verdampt is, de witte selder toe, roer.
Werk nu
terug verder op de sudderplaat. Voeg al
roerend beetje per beetje de groentebouillon toe. Wacht telkens van
toevoegen tot het vorige opgenomen is. Na 20 à
25 minuten is al het vocht opgenomen en de bulgur en witte selder
zijn beetgaar.
Hak alle
kruiden fijn en voeg ze toe aan de risotto. Kruid eventueel nog bij
met peper en zout.
Dien
onmiddellijk op en werk het bord af met wat geschaafde Parmegiano
Reggiano.