Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 1 april 2015

Paasei!

Geluk zit in de kleine dingen zegt het spreekwoord, en soms is het inderdaad wel zo simpel!

Neem nu een hapje waar ik altijd succes mee heb bij etentjes. Je hoeft er niets voor te kennen en het is o zo lekker.

Paasei

Zet eens gekookte kwarteleitjes met zout op tafel. Neem het van mij aan, succes gegarandeerd en bovendien nog origineel ook.

Je zet ze op tafel zodra je gasten toekomen en je zult zien, nog voor je het eerste hapje presenteert bij het aperitief, is iedereen al een eitje aan het pellen.

Paasei

Leg de eitjes in licht gezouten kokend water en laat ze in 3 minuten hard koken.

Als dipper zet je enkele soorten zout op tafel. Tegenwoordig kan je in speciaalzaken of online alle mogelijke soorten bestellen. Ik koos dit keer voor zwart parel zout, gerookt kerrie zout, Himalaya zout (het puurste ter wereld), Girotte zout, rood Alaea zout en Thappeur zout.

Paasei

Sommige soorten zout zijn heel grof dus kneus je deze best even in een vijzel.

Happy egg hunting!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly