Vooruit
met de geit! We gaan nog eens een soepje maken. Niet zomaar een
soepje maar een heerlijke koude lekkernij.
Nu, wij
zijn wel soepeters. In Casa Latti wordt er het jaar door verse soep
gemaakt. Bij verse soep denk je aan een warme dampende kop, maar dat
hoeft niet altijd zo te zijn, ook koud is soep niet te versmaden. Bij
een koude soep gaan je gedachten automatisch naar een gazpacho, maar
er zijn wel meer variaties op dit thema hoor.
In het
laatste Delhaize magazine viel mijn oog op een lekker soepje van prei
en geitenkaas afgewerkt met een pittige rucola olie. Dit heb
ik voor jullie getest, het is zo lekker dat het zeker op mijn blog
niet mag ontbreken.
Er mag
dus al eens een warmere lentedag tussen zitten, schep maar uit!
Wat heb
ik gebruikt:
2
preiwitten
1
bloemige aardappel, middelgroot
2
sjalotten
125 gram
verse zachte geitenkaas
+/- 1 l
groentebouillon
1 dl
halfvolle melk
versgemalen
zwarte peper
fleur de
sel
olijfolie
Voor
de rucola olie:
50 gram
rucola, gespoeld
1 dl
koolzaadolie
1
teentje knoflook, gepeld
peper en
zout
Hoe ga
je tewerk:
Maak de
prei schoon en snij het wit fijn.
Pel de
sjalotjes en snipper fijn.
Schil de
aardappelen en snij in stukjes.
Zet een
pot met een geutje olijfolie op de sudderplaat. Voeg de sjalot toe en
fruit glazig. Doe er de prei en aardappel bij en laat eventjes mee
fruiten.
Kruid
met peper en zout. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Leg het
deksel op de pot en verplaats die naar de richel op de bodem van de
sudderoven, gedurende 1 uur.
Haal de
soep uit de oven, voeg de koude melk en de geitenkaas toe. Mix de
soep fijn in de blender of met de staafmixer tot je een romig soepje
bekomt. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en fleur de sel.
Zet de
soep tot gebruik in de koelkast.
Voor de
rucola olie doe je de rucola, knoflook en koolzaadolie in de
blender. Mix héél fijn.
Serveer
de koude soep in een bordje of kom en werk af met een lepel rucola olie.
Enjoy!
soep,prei,rucola,koude soep,zomer,geitenkaas,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten