Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 22 maart 2013

Mini popovers

Wat betreft de aperitiefhapjes ben ik op wereldreis. Gisteren blini's uit Rusland, vandaag de Amerikaanse versie van de Britse Yorkies, de popover. Alleen al voor de leuke naam moet ik ze proberen. Schrik niet van de gedetailleerde grammen, het is een omzetting van Engelse maten. Wel belangrijk om juist af te wegen.

Mini popovers

Wat heb ik gebruikt voor 24 stuks:

59 gram water
61 gram melk
57 gram ongezouten boter
64 gram bloem
2 eieren
snuifje zout
100 gram gemalen kaas, ik heb Cheddar gebruikt

Je gaat op dezelfde manier te werk als voor soesjes, we maken een kookdeeg. Doe water, melk, boter en snuifje zout in een pan. Breng aan de kook. Voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten lepel tot het een bal vormt en van de bodem los komt. Nu werk je verder van het vuur! Doe je deeg in een kom en doe er één ei bij. Roer met je houten lepel tot het ei opgenomen is. Doe nu hetzelfde met het tweede ei. Als laatste roer je er de gemalen kaas onder.

Schep met een koffielepel hoopjes op een bake-o-glide of bakpapier. Als je bakt in een Aga, dan leg de bake-o-glide op een rooster (dus niet op de bakplaat!). Hang het rooster op de tweede richel van onderaan in de braadoven (230°). Bak de popovers 15 à 20 minuten.

Mini popovers

Its that easy! In een half uurtje zet je een super hapje op tafel!

Enjoy!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly