Intro
Ingrediënten
175
g pure chocolade met minstens 70% cacao. Mijn keuze gaat naar
chocolade van het merk Delhaize, 74% cacao, een Zwitserse chocolade
te koop in tabletten van 100 g
2,5
dl slagroom, ik gebruik lichte culinaire room Gervais of Alpro soya
cuisine
½
theelepel vanille-extract
¼
theelepel gemalen piment, mag héél zeker de pikante versie zijn
1
ei
Bereiding
Breek
de chocolade in stukken en doe ze in de blender van de KitchenAid.
Laat kort draaien. Verhit de room tot tegen het kookpunt, doe er het
vanille-extract en het piment bij. Giet het roommengsel door de
vulopening van de blender over de chocolade. Laat 30 seconden staan.
Laat de machine 30 seconden draaien. Breek het ei en doe het door de
vulopening bij het chocolade-roommengsel. Laat de machine 45 seconden
draaien. Verdeel het mengsel in kleine potjes of schaaltjes.
Zet
ze afgedekt in de frigo. Laat ze een half uurtje voordat je ze wil
serveren, op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaak en structuur
ten goede.
Met
deze hoeveelheid bekom je 5 dl, dus zeker genoeg voor een 8-tal
potjes.
Buen
provecho