Intro
De
receptuur voor deze dessertkoekjes heb ik gehaald uit de oude doos.
Half de jaren 70 was er een margarine 'Pati' op de markt. Door
puntjes te sparen kon je zo receptenfiches voor allerhande gebak,
bekomen. Deze koekjes heb ik al ettelijke malen gebakken, ze kunnen
gewoon niet mislukken. De hoeveelheid deeg is voldoende voor een
120-tal koekjes. In een goed afgesloten blikken doos zijn ze perfect
te bewaren.
Ingrediënten
175
g boter op kamertemperatuur
125
g kristalsuiker
1
soeplepel vanillesuiker
2
eieren
275
g patisserie bloem
snuifje
zout
Bereiding
Doe
de boter in de kom van de Kitchenaid en klop mooi glad met de platte
menghaak. Voeg de kristalsuiker, de vanillesuiker en het zout bij,
klop het mengsel heel luchtig op de hoogste stand. Voeg één na één
de eieren toe, mix verder op stand 4. Zeef de bloem en voeg
geleidelijk toe, laat draaien op stand 2, tot je mooi beslag bekomt.
Neem
een spuitzak en een getande spuitmond. Leg bake-o-glide op de koude
plaat en spuit er kleine hoopjes op. Ik had er 40 op een plaat.
Schuif de plaat in het midden van de bakoven en laat de koekjes
bakken gedurende 12 Ã 15 minuutjes. De koekjes moeten goudgeel
gekleurd zijn. Je hebt voldoende deeg om nog 2 x 40 koekjes te bakken.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Voor
het bakken kan je de koekjes ook nog versieren met een stukje
gekonfijt fruit. Dit was ook mijn bedoeling, maar mijn voorraadje was
versuikerd.
Extra / Tip
Vergeet
niet, tijdens het afkoelen, af en toe eentje te proeven en geniet!