Intro
Terug een "verzoekje", nu ja, vele verzoekjes... daarom deze zo simpel te maken verwennerij!
Ingrediënten
200
gram bloem
½
zakje bakpoeder (10 gram)
snufje
zout
200
gram boter, ongezouten en op kamertemperatuur
200
gram kristalsuiker
3
eieren
3
eetlepels melk
1
koffielepel gemalen kaneel
25
gram vanillesuiker
3
appels, jonagold
bloemsuiker
voor de afwerking
Bereiding
Ik
maak mijn deeg met de KitchenAid. Roer de boter en suiker 1 minuut in
de mengkom met de platte menghaak op stand 4 tot een romige massa.
Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en het bakpoeder
boven de mengkom, voeg snufje zout toe en meng op stand 2 tot een
luchtig beslag. Als laatste meng je de melk onder het deeg.
Schil
de appels en snij in stukjes, meng met de vanillesuiker en kaneel.
Bekleed
het kleine Aga blik met bake-o-glide en schep het beslag in de vorm.
Strooi er de appelblokjes over.
Hang
het blik op de tweede richel van onderaan, in de bakoven. Bak
gedurende 50 minuten. Laat afkoelen en bestuif met bloemsuiker.
Mijn
fotograaf verdwijnt niet alleen met zijn toestel, maar ook met de
cake. Morgen zullen er een paar héérlijk kunnen smullen.
That
makes me smile!