Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 7 december 2015

Slaatje met kip en pesto-limoen dressing

Elk jaar is ze er weer, de sfeer … Als ik de echtgenoot zijn zinnetje herhaal, weet hij meestal hoe laat het is. Het is weer tijd om de riem wat aan te halen. Maar zoals jullie weten, zorg ik ervoor dat hij niet merkt dat hij aan het 'lijnen' is. Een heerlijk slaatje van mijn grote voorbeeld Mary Berry zorgt voor een lichte, gezonde lunch. Een harmonieus bordje vol smaken is ons deel.

Slaatje met kip en pesto-limoen dressing

Proeft u even mee?


Wat heb ik gebruikt voor 4 personen:

500 kipfilethaasjes of kipfilet
groentebouillon
2 eetklare avocado's
sap van 1 limoen
½ komkommer
20-tal kerstomaatjes
pijnboompitten
1 bakje tuinkers
enkele blaadjes basilicum

Voor de dressing:
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels mayonaise
sap van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
fleur de sel

tuinkers

Hoe ga je tewerk:

Voor de dressing, roer pesto, mayonaise en limoensap, mooi glad. Breng verder op smaak met peper en zout.

Pocheer de kipfilethaasjes in groentebouillon.
Breng daarvoor de bouillon aan de kook op de hete plaat, leg er de haasjes in. Net voor het kookpunt, leg je het deksel op de pot en verplaats die naar de sudderoven. De haasjes hebben 15 minuten nodig. Kipfilets zullen iets langer moeten garen, tenzij je ze in kleinere stukken snijdt.

Haal de kip uit de bouillon en scheur het vlees in repen.
Lepel de dressing over de kip en laat minstens een half uur trekken.

Slaatje met kip en pesto-limoen dressing

Halveer, pel en ontpit de avocado's.
Snij het vruchtvlees in maantjes.
Pers er het sap van 1 limoen over, zet opzij.

Verwijder de schil van de komkommer. Halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes.

Slaatje met kip en pesto-limoen dressing

Halveer de kerstomaatjes.

Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan of op bake-o-glide op de sudderplaat.

Komkommer

Schik de komkommer, avocado, tomaatjes en de gemarineerde kip op een grote schaal of op individuele borden.
Werk af met de geroosterde pijnboompitten, tuinkers en basilicumblaadjes.

Slaatje met kip en pesto-limoen dressing

Enjoy!


Bron: Mary Berry, Absolute Favourites, Pesto Lemon Chicken

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly