Mini popovers

Intro

Wat betreft de aperitiefhapjes ben ik op wereldreis. Gisteren blini's uit Rusland, vandaag de Amerikaanse versie van de Britse Yorkies, de popover. Alleen al voor de leuke naam moet ik ze proberen. Schrik niet van de gedetailleerde grammen, het is een omzetting van Engelse maten. Wel belangrijk om juist af te wegen.
Mini popovers

Ingrediënten

voor 24 stuks:

59 gram water
61 gram melk
57 gram ongezouten boter
64 gram bloem
2 eieren
snuifje zout
100 gram gemalen kaas, ik heb Cheddar gebruikt

Bereiding

Je gaat op dezelfde manier te werk als voor soesjes, we maken een kookdeeg. Doe water, melk, boter en snuifje zout in een pan. Breng aan de kook. Voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten lepel tot het een bal vormt en van de bodem los komt. Nu werk je verder van het vuur! Doe je deeg in een kom en doe er één ei bij. Roer met je houten lepel tot het ei opgenomen is. Doe nu hetzelfde met het tweede ei. Als laatste roer je er de gemalen kaas onder.

Schep met een koffielepel hoopjes op een bake-o-glide of bakpapier. 
Mini popovers
Als je bakt in je Aga, dan leg je de bake-o-glide op een rooster (dus niet op de bakplaat!). Hang het rooster op de tweede richel van onderaan in de braadoven (230°). Bak de popovers 15 à 20 minuten.
 
Its that easy! In een half uurtje zet je een super hapje op tafel!