Intro
Wat
betreft de aperitiefhapjes ben ik op wereldreis. Gisteren blini's uit
Rusland, vandaag de Amerikaanse versie van de Britse Yorkies, de
popover. Alleen al voor de leuke naam moet ik ze proberen. Schrik
niet van de gedetailleerde grammen, het is een omzetting van Engelse
maten. Wel belangrijk om juist af te wegen.
Ingrediënten
voor 24 stuks:
59
gram water
61
gram melk
57
gram ongezouten boter
64
gram bloem
2
eieren
snuifje
zout
100
gram gemalen kaas, ik heb Cheddar gebruikt
Bereiding
Je
gaat op dezelfde manier te werk als voor soesjes, we maken een
kookdeeg. Doe water, melk, boter en snuifje zout in een pan. Breng
aan de kook. Voeg de bloem in een keer toe en roer met een houten
lepel tot het een bal vormt en van de bodem los komt. Nu werk je
verder van het vuur! Doe je deeg in een kom en doe er één ei bij.
Roer met je houten lepel tot het ei opgenomen is. Doe nu hetzelfde
met het tweede ei. Als laatste roer je er de gemalen kaas onder.
Schep
met een koffielepel hoopjes op een bake-o-glide of bakpapier.
Als je
bakt in je Aga, dan leg je de bake-o-glide op een rooster (dus niet op
de bakplaat!). Hang het rooster op de tweede richel van onderaan in
de braadoven (230°). Bak de popovers 15 Ã 20 minuten.
Its
that easy! In een half uurtje zet je een super hapje op tafel!