Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

woensdag 27 juni 2012

Limoncello sorbet

Deze sorbet heb ik gevonden in een Jamie magazine, een 18+ sorbet.
Leek mij poepsimpel te maken, dus veel aanmoediging had ik niet nodig om mijn laatste aanwinst boven te halen, de ijsmaker !

Limoncello sorbet

Wat gaat erin:

300 ml citroensap
200 ml limoncello
3 eetlp suiker opgelost in 100 ml water


Alles mengen, zo vlug is het klaar. Dit mengsel laat je best overnachten in de ijskast.
The day after, plaats de ijskom en zet de Kitchenaid op stand 1. Giet het limoncello mengsel in de kom.
Na 20 min zou de sorbet eigenlijk moeten gereed zijn, wat dus niet het geval was. Daar zal het hoge alcolholgehalte (28%) wel voor iets tussen zitten !
Dus heb ik plan B ingeschakeld, de inhoud van de kom in een diepvriesdoos gedaan. Om het uur de doos uitgehaald en met een lepel het mengsel omgeschept en en dit zo een 4-tal keer opnieuw.

Het resultaat is een sorbet die niet helemaal vast is. Schep een bolletje bovenop vers fruit.
Lekker bij aardbeien, maar ook op een rijpe mango en witte perzik.

Enjoy

Limoncello sorbet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly