Intro
Wanneer
mijn schoondochtertje op bezoek komt, dan haal ik steevast mascarpone
in huis. Ze heeft zo haar favoriete dessertje... eentje met
appeljenever. Dat receptje zet ik op de blog in de koude winterdagen.
Nu dus
een dessertje met de o zo lekkere aardbeien! Het receptje heb ik
gevonden in een Libelle en aangepast aan mijn normen.
Ingrediënten
250 gram
mascarpone (of magere verse kaas voor de light versie)
2 dl
room – ik gebruik 'Alpro Soya Luchtig & Creamy'
4 el
amarettolikeur
24
amarettokoekjes
500 gram
aardbeien (de mijne haal ik bij een dorpsgenoot-kweker)
1 pakje
vanillesuiker
½
koffielepel geraspte citroenschil
3 el
citroensap
40 gram
suiker
Bereiding
Ik heb
amarettini koekjes gebruikt, dit is de kleine versie van de amarettokoekjes, de
hoeveelheid dus verdubbelen.
Doe de
amarettini in een plastiek zak en plet lichtjes met de deegrol, er
moeten wel nog stukjes inzitten. Meng de kruimels met de
amarettolikeur.
Spoel de
aardbeien en snij ze in vier. Besprenkel ze met het citroensap en
bestrooi met de vanillesuiker.
Voeg de
suiker en de geraspte citroenschil bij de mascarpone en roer los met
een spatel. Klop de Alpro Soya room stijf in de KitchenAid. Spatel de
room onder de mascarpone.
Doe een
deel van de crème over in glazen, dan de helft van de
amarettokruimels, de aardbeien, de tweede helft van de
amarettokruimels en een tweede deel van de crème.
Werk af
met wat droge verkruimelde koekjes en een mooie aardbei.

Extra / Tip
Als je
leuke schaaltjes of kleine weckpotjes gebruikt, oogt het dessert héél
mooi. Neem zeker iets in glas, zo komen de verschillende laagjes tot
hun recht.
Conclusie:
Stephanie heeft er een nieuw favorietje bij.
Het
voorziene "nog een schaaltje voor 's anderendaags" was dan ook een
heerlijke afsluiter van een gezellige avond.