Yours
truly kan geen eten weggooien. Niet bij de bereiding, want alle
mogelijke groenteresten verdwijnen meestal in de dagelijkse verse
soep. En niet bij de maaltijd, bordje leeg eten is steeds een
vereiste in Casa Latti. Nu ik moet zeggen dat ik meestal niets terug
krijg in de keuken dus op dat vlak zit het wel goed.
Bij het
maken van mijn homemade hummus had ik dus nog een restje gekookte
kikkererwten over, daar moest ik dus wel iets mee doen. Komt daar nog
eens bij dat we tijdens onze vakantie in Frankrijk een beetje over 'de schreef' gegaan zijn en de echtgenoot heeft laten verstaan even de riem een beetje te willen aanspannen. Wel dan maak ik van de nood een deugd en maak ik
met als basis de kikkererwten en een bloemkool, een heerlijke curry.
Kies wel
voor een mooie bloemkool, liefst bio, dit komt de smaak en structuur
van de curry zeker ten goede. Bij een bio bloemkool zijn de roosjes
compacter en ik heb de roosjes tamelijk groot gelaten. De exacte
gaartijd aangeven is dan ook niet mogelijk, dus best af en toe
checken.
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
een
bloemkool, Biobello
1 ui, in
stukjes gesneden
3 tenen
knoflook, geperst
ongeveer
3cm van een stuk verse gember
150 gram
kikkererwten, zelf gekookt of uit blik
400 gram
tomaten in stukjes, blik
200 gram
kokosmelk, blik
olijfolie
1
eetlepel garam masala
2
theelepels gemalen koriander
1
theelepel gemalen komijn
1
theelepel kurkuma
fleur de
sel
versgemalen
peper
enkele
takjes munt, de blaadjes
125 gram
rijst, voor erbij
Hoe ga
je tewerk:
Verdeel
de bloemkool in gelijke roosjes. Dit in verband met de kooktijd, zo
zijn alle roosjes gelijk gaar.
Verwarm
een geutje olie in een pan met deksel.
Voeg de
fijngehakte ui, de look en de gember toe. Stoof dit aan, tot de ui
glazig is, in een 5-tal minuten.
Voeg de
garam masala, koriander, komijn en kurkuma toe en laat 1 minuut
meebakken.
Doe er
de kikkererwten, tomatenstukjes, kokosmelk en bloemkoolroosjes bij.
Kruid met peper en zout. Schep om.
Breng de
inhoud aan de kook, leg het deksel op de pan.
Verplaats
de pan naar het midden van de bakoven, gedurende 45 à 60 minuten. De
bloemkool moet beetgaar zijn, maar zeker niet te zacht.
Je kan
de curry ook laten garen in de sudderoven, dan mag je rekenen op een
paar uur.
Kook
ondertussen de rijst.
Proef en
kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Schep de
borden op en werk af met fijngehakte munt.
Enjoy!
Bron:
Oh My Veggies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten