Intro
Ingrediënten
1 Kg lamsbout, ontbeend en in stukken versneden
4 eetlepels olijfolie / boter
1
eetlepel bloem
1
grote eetlepel mosterd
5
dl kalfs- of lamsfond
een
goeie slok witte wijn
2
eetlepel tomatenpuree
4
wortels in rondjes gesneden
1
ui fijngesneden
3
tenen knoflook
enkele
raapjes in stukken gesneden
tijm
laurier
peper
& zout
Bereiding
Begin
met het vlees toe te schroeien in boter en olijfolie. Je doet dit in een cocotte op de hete
plaat.
Haal het vlees uit en stoof de uien aan.
Voeg nu het vlees terug toe en bestrooi met de bloem.
Roer goed om en bestrooi met
peper & zout.
Verplaats nu de cocotte naar de sudderplaat.
De wortelen, raapjes, geperste look,
tomatenpuree, mosterd, witte wijn en fond toevoegen.
Boven op leg je een paar takjes tijm en blaadje(s) laurier.
Breng
de inhoud aan de kook en plaats de stoofpot in de sudderoven
gedurende 3 Ã 4 uur.
Als
je zo'n dampende pot op tafel zet dan scoor je zeker bij je
tafelgenoten.
Smakelijk!
Extra / Tip
Wat
ook mooi presenteert en heel lekker is:
Haal de cocotte na 2 1/2 Ã 3 uur uit de oven. Leg een laagje aardappelen (in
plakjes gesneden) dakpansgewijs op de saus en druk die lichtjes in.
Leg het deksel terug op de stoofpot en plaats deze nog een uur in de sudderoven. De laatste
20 Ã 30 min, zonder deksel, in de braadoven laten kleuren.
De
aardappelen moeten gaar zijn en mooi gekleurd zijn, de saus mag zo
hier en daar door het aardappeldeksel borrelen.