Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

maandag 14 april 2014

Variatie op een thema


Een greep uit het zomerassortiment 2014 bij Delhaize.

De zomer foodshow van Delhaize is er dit jaar extra vroeg bij. De echtgenoot en 'yours truly' zijn er weer graag bij om de culinaire vooruitzichten voor dit jaar te proeven, testen, keuren, …

De eerste prominent aanwezige stand die we tegenkomen is er een die ik nu niet direct verwacht in een grootwarenhuis: een stand van Max Havelaar, het Fairtrade label bij uitstek. De nootjes en de chocolaatjes zijn in elk geval een aanrader en Delhaize wil het assortiment blijven uitbreiden. Ook de koffiebonen staan op mijn boodschappenlijstje.

Max Havelaar Fairtrade

Wat mij opvalt, er moet dit jaar bier gebruikt worden, niet alleen in gerechten maar ook gewoon lekker fris uit het bijhorende glas. Nieuwe sterke bieren worden extra onder de aandacht gebracht. Eentje dat ik wel kon smaken was: Paix Dieu, het eerst abdijbier dat enkel wordt gebrouwen bij volle maan, een trippel bier van 10° met een gouden kleur.

Paix Dieu

Verder kunnen we ons te goed doen aan vele lekkere kazen van bij ons en van, hoe kan het ook anders, de zuiderburen. Enkele nieuwe kazen, exclusief bij Delhaize zijn: Le Larry Tapas, Le Larry geitenkaas mango/curry, Roucoulons, Fleur de Fagne, Papillon Margalet, Roucoulons en blijf zo nog maar een tijdje doorgaan.
Speciaal vond ik de Sablé de Wissant en een lekkere mozzarella burrata van Italiaans oorsprong. Hierover komt er een aparte blogpost!

Sablé de Wissant

mozzarella burrata

En we drinken deze zomer niet alleen bier. Gin blijft ook dit jaar het drankje voor jong en oud, te mixen met alle soorten kruiden en andere smaakmakers. Een lekkere aanrader op dat gebied is zeker en vast de Bulldog die bij jong en oud in de smaak valt. Bulldog is een zachte premium gin afkomstig uit Kent/Engeland onze favoriete streek in Groot-Brittannië. Deze gin is uitstekend te mixen.

Bulldog Gin

En voor bij het zomers aperitief zijn er vanaf nu ook de brochettes van gemarineerde scampi of de mini brochettes van gemarineerde scampi en Sint-Jacobsvruchten.

brochettes van gemarineerde scampi

mini brochettes van gemarineerde scampi en Sint-Jacobsvruchten

Viva Brasil! Ook Delhaize gaat dus mee met de rode Duivels hype. In de afdeling bubbels staan er twee nieuwe Braziliaanse schuimwijnen voor ons klaar. De Brazilian Soul Moscato wit en de Brazilian Soul rosé. Deze wijnen hebben een laag alcoholgehalte (7,5%), zijn lichtjes zoet maar toch fris.
We drinken ze bij het aperitief of het dessert.

Brazilian Soul Moscato wit, Brazilian Soul rosé

Gezond genieten, 100% plantaardig, doen we voortaan met Rice Dream, coconut dream, oat dream, almond dream en nut dream. De originele rijstdrank sinds meer dan 30 jaar.
Ook de Alpro Soya mild, almond original en almond dark choco kan ons bekoren.

rice dream, coconut dream, oat dream, almond dream, nut dream, Alpro soya mild, almond original, almond dark choco

Stevia zet zijn opmars verder, de Iced Tea van Delhaize is een volgende logische stap in het proces. Hier kan ik kort zijn over smaak valt niet te twisten.

Iced Tea

Meer mijn ding zijn de tomaatjes! Er is keuze uit verschillende soorten. Gele, rode en bruine cherrytomaten, oranje en rode snoeptomaten. Zelfs heerlijk zoete tijgertomaten met twee indrukwekkende kleuren. Eindelijk hoef ik nu niet meer te wachten op de jaarlijkse Provençaalse markten om eens een assortiment lekkere tomaatjes te proeven.
Pick & Mix is een ideaal middel om een rijkelijk kleuren en smaken pallet samen te stellen voor bij de BBQ of zomerse groentesalade.

Pick & Mix tomaten

En nu we het over de BBQ hebben, deze zomer moet je zeker ook eens de overheerlijke mini chipolata's en gekruid spek van buiten gekweekt varkensvlees proeven. Ik maak er zeker nog iets mee klaar dat je later op de blog krijgt.

mini chipolata's van buiten gekweekt varkensvlees

Bertagni komt op de proppen met een nieuwkomer: verse ravioli gevuld met aubergines, gegrilde tomaten en mozzarella. En geloof me, het is een ware delicatesse.

ravioli gevuld met aubergines, gegrilde tomaten en mozzarella

ravioli gevuld met aubergines, gegrilde tomaten en mozzarella

Tot slot mag er nog een bloempje op tafel komen. Je koopt daarvoor de heerlijke nieuwe yoghurt van La Fermière. De elegante stenen potjes kun je na leeg lepelen een tweede leven schenken als vaasje.

yoghurt La Fermière

Geniet deze zomer!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly