Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 22 februari 2013

Zuurdesembrood

Voila sè, hier het resultaat van mijn derde poging zuurdesembrood bakken!

Ik heb er 8 dagen over gedaan om een starter te bekomen. Nu kan ik volop experimenteren. Het broodje op de foto is gemaakt van tarwebloem, volkorenmeel en roggemeel.

Ik blijf oefenen en sta open voor 'tips en tricks' van de bakkers onder jullie.
Het leuke is dat je echt ambachtelijk bezig bent. En je mag geen honger hebben als je er aan begint, het deeg heeft toch wel ettelijke uurtjes nodig om bakklaar te zijn.
Dit verhaal krijgt zeker nog een vervolg...

Morgen post ik koekjes op de blog! Het deeg ligt reeds te rusten in de frigo!

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly