Intro
Home
made koekjes zijn voor mij pure verwennerij. Super gemakkelijk om
maken en ze kunnen volgens mij niet mislukken. Je hebt een deeg nodig
die je laat opstijven in de koelkast. Zo heb je op elk moment van de
dag, in een mum van tijd versgebakken koekjes. Aan
het basisdeeg kan je allerlei vruchten, noten en aroma's toevoegen.
Ingrediënten
voor ongeveer 30 stuks
225
g zachte boter
140
g kristalsuiker
280
g bloem
1
eidooier
snuifje
zout
2
theelepels amaretto
50
g pure chocolade, grof gehakt
50
g gedroogde abrikozen, fijngesneden
100
g geschaafde amandelen
Bereiding
Roer
de boter en suiker romig met de garde van de Kitchenaid. Voeg de
eidooier en amaretto al roerend toe. Zeef de bloem en een snuifje
zout boven de kom, laat kort draaien met de menghaak op stand 2.
Spatel de chocolade en abrikozen onder het deeg tot alle ingrediënten
goed gemengd zijn.
Rol
2 dikke staven van het deeg. Strooi de amandelen op je werkblad en
rol het deeg erdoor. Wikkel in plasticfolie en laat opstijven in de
frigo.
Snijd
het deeg met een scherp kartelmes in plakjes van ½ cm. Leg een
bake-o-glide op de koude plaat, schik er de koekjes op met voldoende
afstand van elkaar.
Bak
de koekjes 12 à 15 minuten in het midden van de bakoven tot ze
goudgeel zijn.
Staat
de koffie klaar?