Intro
Ingrediënten
voor 2 personen:
rundersteak op
kamertemperatuur
1 rijpe
avocado (mijn favoriet zijn de Hass-avocado's, herken je aan hun
hobbelige, paars-bruine schil en geel vruchtvlees. De smaak is voller
en romiger dan groene avocado's)
kerstomaatjes (zoveel als je zelf wil)
kerstomaatjes (zoveel als je zelf wil)
1 rode
ui
1 of 2
teentjes knoflook
verse
koriander
sap van
1 limoen
1 eetlp
sherryazijn
2 eetlp
olijfolie
1 eetlp
sojasaus
1
gedroogd chilipepertje
zeezout
en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Je start
met een marinade voor de steak. Snipper de knoflookteentjes. Vermeng
met 1 eetlp olijfolie, 1 eetlepel sojasaus en het geplette
chilipepertje. Leg de steak op een bord en giet er het sausje over.
Wrijf met je vingertoppen zodat de marinade goed in het vlees kan
dringen. Laat staan op kamertemperatuur.
Salsa:
Snipper
de rode ui heel fijn. Laat de uisnippers ½ uur marineren in het
limoensap en de sherryazijn.
Ondertussen
snij je de tomaatjes in kwartjes. Schil de avocado en snij het
vruchtvlees in dobbelsteentjes. Pluk de korianderblaadjes en hak ze
grof. Voeg nu de rode ui met marinade in een kom samen met de
tomaatjes, de avocado en de koriander. Voeg 1 eetlp olijfolie toe en
kruid bij indien nodig.
Steak:
Neem de
steak uit de marinade, en bak op een bake-o-glide op de sudderplaat.
Laat het vlees eventjes rusten en snij in schuine plakken.
Extra / Tip
Is héél
lekker met knapperig brood, zoals het wurzelbrot, of met de alom
gekende AGA-patatjes!
AGA-patatjes:
Schrob
je patatjes, je hoeft de nieuwe aardappeltjes niet te schillen. Snij
in stukken, doe ze in het AGA blik bedekt met bake-o-glide,
besprenkel met een weinig olijfolie. Hang het blik op de 3de richel
(naar boven toe) van de braadoven gedurende 30 à 40 min.