'Pickled
Cabbage' is een lekkernij die we regelmatig en met veel plezier
krijgen voorgeschoteld bij John & Bobby. Rode kool is dan ook een
van mijn favoriete wintergroenten.
Waar
je 'Pickled Cabbage' zowat het hele jaar door eet, geniet je van
warme rode kool in de koude maanden van het jaar.
Er
is ook nog een minder gekende variant, de gemarineerde rode kool. In
feite is dit een 'luie wijven' versie van de 'Pickled Cabbage'. En
het is die versie, die je instant klaarmaakt, die ik heb gebruikt
voor 'The Big Latti'.
Doordat
je de rode kool een tweetal uur laat marineren, is het rauwe eruit.
Wat
heb ik gebruikt:
¼
rode kool, Biobello
3
eetlepels rijstazijn
½
theelepel sesamolie
1
theelepel walnotenolie
zeezout
en versgemalen zwarte peper
Hoe
ga je tewerk:
Schaaf
de rode kool fijn. Dit gaat gemakkelijk met een mandoline of gebruik
een foodprocessor.
Meng
de rijstazijn, sesamolie en walnotenolie. Voeg peper en zout toe.
Giet
dit mengsel over de rodekool. Schep om.
Nu
zie je dat, door het toevoegen van de azijn, de rode kool
onmiddellijk lichter wordt van kleur.
Laat
een 2-tal uur marineren.
Langer
kan ook, maar dan wordt de kool wel minder krokant.
Enjoy!