Lang
geleden dat ik het boek Easy Iceland van Dagný Rós nog eens
doorbladerde.
Daar
dacht ik aan toen ik maandag met een mooi stukje zalm thuiskwam van
mijn favoriet viskraam.
Toen
ik dan op bovenstaand recept terecht kwam, dacht ik meteen aan mijn
potje mangochutney van Dille & Kamille. Ik had er mijn twijfels
over, bij deze niet voor de hand liggende combinatie, maar die zijn
bij deze helemaal opzij gezet.
Dagný
gebruikt zoete chilisaus, die had ik niet voorhanden. Ik heb Lima Hot
chili & lemon Tamari gebruikt.
Geniet
mee van dit overheerlijke gerechtje, met alweer dank aan Dagný!
Wat heb
ik gebruikt voor 4 personen:
600 Ã
800 gram zalmfilet, DeliFish
6 Ã 8
soeplepels mangochutney met stemgember, Dille & Kamille
2 Ã 3
eetlepels chilisaus, Lima Hot chili & lemon Tamari
½
citroen
snuifje
paprikapoeder
een
handvol pistachenoten, fijngehakt
zout en
peper
Hoe ga
je tewerk:
Snij de
zalmfilet in gelijke moten. Schik ze in een pan die in de oven kan.
Pers
enkele druppels citroen over de moten. Kruid met paprikapoeder, zout
en peper.
Meng in
een kommetje de mangochutney met de chilisaus.
Schep
een dikke laag op de moten. Strooi er de pistachenoten over.
Plaats
de pan 10 Ã 15 minuten op de bodem van de braadoven.
De
baktijd hangt af van de dikte van de zalm.
Werk af
met enkele druppels citroensap.
Wij aten
er een schaaltje AGA patatjes bij en een frisse groene sla, afgewerkt
met wat olijfolie en citroensap.
Enjoy!
Uit:
Easy Iceland, Dagný Rós
– Zalm met
mangochutney, zoete chilisaus en pistachenoten