Bij deze
zomerse temperaturen heb ik nood aan hapjes zonder poespas. Laten we
maar eens genieten, op een zonnig terrasje, van een portie
omega-3-vetzuren. Schenk er een fris lokaal biertje, of een glaasje
wijn bij.
Lekkere
maatjes hoeven eigenlijk geen extraatjes. Wil je toch dat ietsje
meer, probeer dan eens mijn 'Maatjes met Omer” of deze pittige
maatjescrostini.
Zorg
vooral dat je hele verse maatjesharing koopt, dit
maakt echt het verschil. Ik
heb daar geen probleem mee want bij
mijn maandags bezoek aan het viskraam van
DeliFish, heb
ik steevast een paar exemplaren mee.
De maatjes zijn licht gezouten, romig en zacht, ze smelten als het
ware op je tong.
In
Casa Latti, hebben wij het
graag pittig. Elk jaar weer
worden wij verwend door de zoon
en schoondochter met een fles heerlijke 'Oli Picant' uit Spanje. Die
olie heb ik gebruikt. Je kan natuurlijk ook een goede kwaliteit
olijfolie gebruiken, eventueel met pittige
kruiden.
Wat heb
ik gebruikt voor 12 crostini:
2
maatjesharing
½
groene paprika, zaadlijsten en pitjes verwijderd
1
handvol waterkers, de blaadjes
2
lente-uitjes
een
klein meergranen stokbroodje
1
handvol verse peterselie, de blaadjes
1
teentje knoflook
2 à 3
eetlepels pikante olijfolie
Hoe ga
je tewerk:
Hak
de peterselie fijn. Pers het knoflookteentje.
Meng
peterselie en knoflook met de pikante olijfolie.
Snij
12 sneetjes van het stokbroodje en bestrijk de sneetjes brood met het
mengsel.
Schik
op een bakplaat met bake-o-glide en schuif de plaat zo hoog mogelijk
in de braadoven, gedurende 5 minuten. Nu zijn ze krokant en lichtjes
gekleurd.
Laat
ze afkoelen.
Snijd
de maatjesharing in stukjes.
Hak
de groene paprika, waterkersblaadjes en lente-uitjes fijn.
Meng
met de maatjesharing.
Schep
met 2 koffielepels de mengeling op de afgekoelde crostini.
Dien
onmiddellijk op.
Enjoy!
Tip:
Zowel
het beleg als de crostini kan je op voorhand maken.
Bewaar
het maatjes mengsel wel in de koelkast.
Bron:
Sligro magazine
vis,lente-ui,hapjes,lunch,paprika,waterkers,tapas,pijpajuin,maatjes,