Ik
krijg er niet genoeg van… Na mijn 'Salade Niçoise' in a Jar, heb
ik zin om er nog een te maken. De nieuwe 'lunch hype' in
Vlaanderen aangezet door Vandemoortele, zie
ik echt
wel, helemaal
zitten.
En
waarom ook niet, het is niet enkel lekker en gemakkelijk om mee te
geven als lunch, maar ook hier,
in
het zonnige zuiden, willen de echtgenoot en 'yours truly' ervan
genieten.
Vandaag
weer een Provençaals marktje afgeschuimd en de inspiratie was er
meteen. Ik ga mijn
versie van een
'Tomates
aux Crevettes'
maken.
Immers,
na een mandje vol en de obligatoire Pastis op een terrasje, keren we
richting onze stek. Alles wat ik kocht is kraakvers, dus maak ik het
meteen klaar en vul twee
heerlijk ogende 'Jars'.
Die gaan
in de koelkast voor straks.
Ik
ken mezelf, eens ik verdiept ben, en in de sfeer zit van een
meeslepend boek, heb ik weinig zin om nog veel te kokkerellen, en de
echtgenoot ook niet...
Wat
is er dan heerlijker dan de
'Jars' uit te halen en die om te keren op borden. De echtgenoot zorgt
voor gevulde glaasjes en een paar prachtige foto's.
La
vie est belle en
Provence!
Hoe
ik er toe gekomen ben om een 'Salad in a Jar' te maken, lees je hier.
Wat heb
ik gebruikt:
vinaigrette,
Thousand Islands, een Zuiderse nieuwkomer bij Vandemoortele
enkele
aardappels, gekookt in de schil en gepeld
enkele
takjes bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt
tomaten,
in stukjes gesneden
komkommer,
geschild en in stukjes gesneden
witte
ui, gepeld en fijngehakt
gekookte
'crevettes sauvages', gepeld
salade
Hoe
ga je tewerk:
Schik
laagjes in de 'Jar' in volgorde van de ingrediënten.
Net
voor het opdienen even schudden en omdraaien op een bord.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten