Delhaize
ken je al langer als het grootwarenhuis waar je de betere producten
koopt en waar 'Yours truly' graag haar karretje vult. Maar wist je
ook dat het helemaal niet zo duur is om daar te winkelen. Om dit een
beetje in de kijker te plaatsen geeft Delhaize sinds een tijdje tips
hoe je een volledige maaltijd kunt maken voor 3€ per persoon.
De
recepten zijn lekker, makkelijk, gezond en vlug klaar. Hé, wat wil
een mens nog meer? Een oplossing voor de dagelijkse vraag, wat schaft
de pot?
Probeer
zelf maar eens, alle benodigdheden en het hoe klaarmaken vind je hier.
Zelf heb
ik de Quinoa met gegrilde kip uitgekozen, maar zoals je me kent heb
ik de door Jeroen De Pauw voorgestelde kervelvinaigrette vervangen
door een kervelpesto. Een pesto die trouwens verrassend lekker is. De
kippenplakjes heb ik gekruid met komijn in plaats van oregano.
De
Funghi Genova is een groentenmengeling op basis van pesto napolitana,
witte champignons, oesterzwammen, rode paprika, broccoli en verse
bladpeterselie.
Wat heb
ik gebruikt voor 4 personen:
250 gram
bio quinoa
375 ml groentebouillon + enkele lepels extra voor bij de Funghi Genova
400 gram
pastamix Funghi Genova
500 gram kip borsthaasjes
100 gram
kervel
1
citroen
1
teentje knoflook, geplet
gemalen
komijn
olijfolie
zeezout
en zwarte peper van de molen
Hoe
ga je tewerk:
Spoel
en droog de kervel.
Doe
de kervel samen met het teentje look en het sap van een halve citroen
in de foodprocessor of blender, cutter fijn. Giet langzaam olijfolie
bij tot de gewenste dikte. Kruid af met peper en zout.
Zet
koel weg.
Spoel
de quinoa grondig onder koud stromend water.
Breng
de groentebouillon met de quinoa aan de kook op de hete plaat. Roer
om.
Verplaats
de pot, zonder deksel, naar het rooster op de bodem van de bakoven.
Na een 20-tal minuten is het vocht opgenomen en de quinoa gaar.
Zet de pot, nu met deksel in de sudderoven of achteraan op de AGA in afwachting tot je de quinoa nodig hebt.
Zet de pot, nu met deksel in de sudderoven of achteraan op de AGA in afwachting tot je de quinoa nodig hebt.
Stoof de Funghi Genova een 5 Ã 10 minuten aan in wat olijfolie in een pan
op de sudderplaat. Voeg ondertussen wat groentebouillon toe als je
merkt dat de mix te droog wordt. Het resultaat mag wel smeuïg zijn.
Laat
een grillpan heet worden op de hete plaat.
Kruid
de kippenplakjes met komijn, peper en zout.
Snij
de andere helft van de citroen in 4 schijfjes.
Leg
de kippenplakjes in de hete pan samen met de citroenschijfjes.
Draai
na 5 minuten de lapjes en de citroen en schuif de grillpan nog 5
minuten op de bodem van de braadoven.
Dien
op, per persoon in een bord of schaaltje.
Leg
een gegrild borsthaasje
bovenop. Werk af met een citroenschijfje en een lepel kervelpesto.
Enjoy!