Quinoa met gegrilde kip en kervelpesto

Delhaize ken je al langer als het grootwarenhuis waar je de betere producten koopt en waar 'Yours truly' graag haar karretje vult. Maar wist je ook dat het helemaal niet zo duur is om daar te winkelen. Om dit een beetje in de kijker te plaatsen geeft Delhaize sinds een tijdje tips hoe je een volledige maaltijd kunt maken voor 3€ per persoon.

Quinoa met gegrilde kip en kervelpesto

De recepten zijn lekker, makkelijk, gezond en vlug klaar. Hé, wat wil een mens nog meer? Een oplossing voor de dagelijkse vraag, wat schaft de pot?

Probeer zelf maar eens, alle benodigdheden en het hoe klaarmaken vind je hier.
Zelf heb ik de Quinoa met gegrilde kip uitgekozen, maar zoals je me kent heb ik de door Jeroen De Pauw voorgestelde kervelvinaigrette vervangen door een kervelpesto. Een pesto die trouwens verrassend lekker is. De kippenplakjes heb ik gekruid met komijn in plaats van oregano.

De Funghi Genova is een groentenmengeling op basis van pesto napolitana, witte champignons, oesterzwammen, rode paprika, broccoli en verse bladpeterselie.

Quinoa met gegrilde kip

Wat heb ik gebruikt voor 4 personen:

250 gram bio quinoa
375 ml groentebouillon + enkele lepels extra voor bij de Funghi Genova
500 gram kip borsthaasjes
100 gram kervel
1 citroen
1 teentje knoflook, geplet
gemalen komijn
olijfolie
zeezout en zwarte peper van de molen


Hoe ga je tewerk:

Spoel en droog de kervel.
Doe de kervel samen met het teentje look en het sap van een halve citroen in de foodprocessor of blender, cutter fijn. Giet langzaam olijfolie bij tot de gewenste dikte. Kruid af met peper en zout.
Zet koel weg.

Quinoa met gegrilde kip en kervelpesto

Spoel de quinoa grondig onder koud stromend water.
Breng de groentebouillon met de quinoa aan de kook op de hete plaat. Roer om.
Verplaats de pot, zonder deksel, naar het rooster op de bodem van de bakoven. Na een 20-tal minuten is het vocht opgenomen en de quinoa gaar.
Zet de pot, nu met deksel in de sudderoven of achteraan op de AGA in afwachting tot je de quinoa nodig hebt.

Stoof de Funghi Genova een 5 à 10 minuten aan in wat olijfolie in een pan op de sudderplaat. Voeg ondertussen wat groentebouillon toe als je merkt dat de mix te droog wordt. Het resultaat mag wel smeuïg zijn.

Laat een grillpan heet worden op de hete plaat.
Kruid de kippenplakjes met komijn, peper en zout.
Snij de andere helft van de citroen in 4 schijfjes.
Leg de kippenplakjes in de hete pan samen met de citroenschijfjes.
Draai na 5 minuten de lapjes en de citroen en schuif de grillpan nog 5 minuten op de bodem van de braadoven.
 
Dien op, per persoon in een bord of schaaltje.
Leg een gegrild borsthaasje bovenop. Werk af met een citroenschijfje en een lepel kervelpesto.

Quinoa met gegrilde kip en kervelpesto

Enjoy!