Er is
een “streetfood” gerechtje waar de echtgenoot nooit kan aan
weerstaan, een pita! En na een redelijk gevulde periode, die
uiteraard moest eindigen met deze Oosterse straathap, is het voor mij
terug tijd om even op de rem te staan. Ik doe dit met een veggie
dagje.
Ik ben
de laatste tijd nogal in een Griekse modus dus kan ik rustig 'in de
regio' blijven met dit slaatje dat een instant zomers gevoel op je
bord tovert. Laat het smaken en geniet maar tot de laatste hap!
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
3 rode
paprika's
enkele
takjes verse tijm, de blaadjes
100 gram
Griekse pasta (Kritharaki)
een
handvol zwarte olijven, ontpit
6 à 8
artisjokharten, in bokaal
1 rode
ui
100 gram
feta
50 gram
rucola
olijfolie
sherryazijn
versgemalen
zwarte peper
fleur de
sel
Hoe
ga je tewerk:
Schil
de paprika's met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij
elke paprika in brede repen.
Doe
de paprika's in het grote AGA blik, besprenkel met wat olijfolie,
strooi er de afgeritste tijm over. Hussel door elkaar, hang het blik
bovenaan in de braadoven en laat de paprika's +/- 20 minuten
grillen. Als ze hier en daar een donker randje hebben, zijn ze
perfect van smaak.
Laat
de gegrilde paprika's afkoelen.
Kook
de Kritharaki gaar in 13 minuten in ruim, licht gezouten kokend
water.
In
de AGA doe je dit als volgt: breng licht gezouten water aan de kook
op de hete plaat. Strooi de pasta erin, roer en breng terug aan de
kook. Verplaats de pot naar de sudderplaat en laat nog 1 minuut
doorkoken. Roer en leg het deksel op de pot. Verplaats die naar de
sudderoven gedurende 13 minuten.
Giet
de pasta af en spoel onder koud stromend water. Zet opzij.
Pel
en halveer de rode ui, snij in fijne halve ringen, maak de ringen
los.
Hak
de ontpitte zwarte olijven grof.
Snij
de artisjokharten in vieren.
Spoel
de rucola en zwier droog.
Neem
een ruime schaal. Doe er de paprika's, Griekse pasta, uienringen en
olijven in. Schep om.
Voeg
er de artisjokken, rucola en verkruimelde feta bij.
Schenk
er wat olijfolie en sherryazijn bij. Kruid bij met peper en zout.
Schep
een laatste keer alles voorzichtig om en serveer.
Schenk
er een lekker wijntje bij en
je bent zo
in vakantiestemming!
Enjoy!
Bron:
Dagelijkse kost
- Salade met Griekse pasta en gegrilde paprika
Geen opmerkingen:
Een reactie posten