Trouwe
volgers van deze blog
weten dat ik mijn producten
graag 'om de hoek' haal. Dicht bij huis is immers het ideale principe
om lekker en vers te koken.
Als het
op vis aankomt is Casa Latti natuurlijk goed gelegen dicht bij de
kust, maar toch een rit naar Oostende is er dikwijls één te veel.
Sinds
een tijdje kunnen we nu echter in onze eigenste gemeente verse vis
kopen. En ja, op een maandag en vers aangevoerd van de zondagnacht
rechtstreeks naar het atelier van DeliFish. Ze hebben een uitgebreid
assortiment verse vis, bereidingen en salades.
Sinds
DeliFish ons voorziet is het in Casa Latti 'Maandag, visdag'!
Het
resultaat van mijn vangst deze week, is een stukje kabeljauw die ik
liefdevol zal toedekken met een korst van nootjes, peterselie,
mosterd en honing. Met 'patatten in de pel' en beetgare venkel erbij
is dit een toppertje!
Vist u
even mee?
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
2
kabeljauwfilets
2
aardappelen
1
venkelknol
geutje
Noilly Prat of Pernod
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
olijfolie
Voor
het korstje:
2
eetlepels gehakte peterselie
1 handje
gehakte walnoten
2
eetlepels mosterd, Wostyn
1
eetlepel vloeibare honing
2
eetlepels geraspte halloumi
versgemalen
zwarte peper
Voor
de rucola dressing:
100 gram
rucola
2
ansjovisfilets
1
teentje look
+/- 1 dl
koolzaadolie
versgemalen
zwarte peper
Voor
de afwerking:
1 bakje
tuinkers
olijfolie
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
Hoe ga
je tewerk:
Kook de
aardappelen in de schil. In de AGA doe je dit als volgt.
Schrob
de aardappelen en breng ze aan de kook in water op de hete plaat. Als
het water kookt, verplaats je de pot naar de sudderplaat met het
deksel er half op. Laat 2 minuten koken. Giet het water af, deksel op
de pot en zet die nog ½ minuutje op de sudderplaat tot er zich stoom
ontwikkelt in de pot.
Zet de
aardappelen 45 tot 60 minuten in de sudderoven, naargelang de
grootte. Doe de gaarheidstest met een prikker.
Als de
aardappelen gaar zijn, pel ze en snij ze in plakken.
Snij de
venkel in dikke schijven en laat ze beetgaar worden.
Warm
daarvoor een pan op de sudderplaat met een beetje olijfolie. Leg er
de plakken venkel in, laat eventjes aanstoven zonder te kleuren.
Kruid met peper en zout, blus met een geutje Noilly Prat. Leg het
deksel op de pan en zet die +/- 20 à 25 minuten op de richel op de
bodem van de bakoven.
Doe de
gespoelde rucola met de ansjovisfilets en een teentje look in de
blender.
Voeg de
olie toe en mix tot een gladde dikke saus.
Proef en
kruid eventueel bij met een draaitje van de pepermolen.
Doe alle
ingrediënten voor het korstje in een kom en meng goed.
Schik de
kabeljauwfilets in een ovenschotel. Besprenkel met peper en zout.
Verdeel
de korst mengeling bovenop de kabeljauwfilets.
Schuif
de schaal zo hoog mogelijk in de braadoven, gedurende 12 à 15
minuten. Test of de vis gaar is.
Schik de
aardappelen in het midden van een bord. Daarop de gare venkel en
daarbovenop de kabeljauwfilet.
Werk af
met met olijfolie, fleur de sel, een draaitje van de pepermolen en
tuinkers.
Lekker met een lepeltje pittige rucola dressing.
Enjoy!
Bron:
Vitaya
Geen opmerkingen:
Een reactie posten