Het is
alweer een tijdje dat ik voor Lima gerechtjes maak met hun producten.
Op de site Happy Veggie kun je mijn bijdragen tot deze
wereld af en toe meepikken. En nu kan ik jullie ook eens laten
genieten van de bio, vegetarische lekkernijen van deze leverancier.
Stem
hier op mijn gerechtje en je maakt kans op een mand vol lekkere Lima
producten!
De lente is het seizoen voor asperges! Ze zijn een ware delicatesse onder de groenten. Dat merk je alleen al aan de overvloed aan recepten om deze heerlijkheden te bereiden.
Mijn
betrachting is altijd om de smaak zo puur mogelijk te houden. Omdat
mijn 'Groene asperges ingewikkeld' zo geliefd zijn op de blog maak ik
er dit keer een veggie versie van.
Ik ga
aan de slag met groene asperges die ik wikkel in brickdeeg, filodeeg
kan ook. De asperges hoef je niet vooraf te koken. Ze garen perfect
in de oven.
Vergezeld
van een heerlijke dressing is dit het perfecte lente voorgerecht.
Met
Crunchy Tahini van Lima maak je trouwens een super lekkere dressing.
A la minute is de dressing klaar. Maak er meteen een fles vol, zo heb
je altijd een voorraadje in de koelkast. De dressing is zowel lekker
bij gegrilde groenten als bij granen.
Maak u
klaar voor een super vers en lekker veggie voorgerecht.
Let's start!
Wat heb
ik gebruikt:
groene
asperges
brickdeeg,
met één vel kan je 6 asperges inwikkelen
geklaarde
boter
fleur de
sel
Voor
de Tahini dressing:
125 g
Crunchy Tahini, Lima
125 g
water
2
soeplepels sesamolie
2
soeplepels Tamari soja sauce, Lima
2
soeplepels brown rice vinegar, Lima
1
soeplepel rijststroop, Lima
1 teen
knoflook, geperst
1
theelepel verse gember, geraspt
Hoe ga
je tewerk:
Voor de
tahini dressing meng je alle ingrediënten in de KitchenAid blender.
Doe de
dressing in een fles en zet die in de koelkast, je kan dit sausje
gerust een week bewaren.
Spoel de
asperges en breek het onderste harde deel af. Dep ze droog in
keukenpapier.
De
vellen brickdeeg lijken op een grote flinterdunne pannenkoek. Halveer
een vel en snij elke helft in drie.
Bestrijk
de stukken brickdeeg met geklaarde boter.
Strooi
er een beetje fleur de sel op en wikkel elke asperge in een stukje
deeg. Laat de punt van de asperge vrij.
Werk zo
verder en schik de asperges op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant
lichtjes met geklaarde boter, ook de aspergepunt.
Schuif
de plaat met asperges op de 1ste richel van onderaan in de braadoven, gedurende 10 à 15 minuten.
Het brickdeeg kleurt mooi en de asperges zijn nu beetgaar.
Geef een
6 à 8-tal asperges per persoon. Presenteer op een bordje en geef er
een kommetje dressing bij waarin je de asperges naar hartenlust kan
dippen.
Het is
zelfs leuk om de asperge-sticks zo uit het vuistje te eten!
Ook
lekker is:
Het
brickdeeg insmeren met geklaarde boter en er geraspte kaas opstrooien
vooraleer je er de asperges inrolt.
Of
wikkel de asperges in Serranoham of Prosciutto.
Brickdeeg
is overgewaaid uit Noord-Afrika. Het lijkt op filodeeg maar is minder
bros en breekbaar. Het is gemaakt van fijngemalen, gegaard griesmeel
en wordt kant en klaar verkocht
in ronde vellen. Een vel lijkt op een flinterdunne pannenkoek en
heeft een gemiddelde diameter van ongeveer 25 cm. Het brickdeeg wordt
ingesmeerd met gesmolten boter zodat het bij korte verhitting snel
een bruine kleur krijgt en krokant wordt.
hapjes,lunch,vegetarisch,Lima,asperges,tahini,sojasaus,gember,brickdeeg,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten