Mijn
favoriete warenhuis daagde mij uit eens een receptje te maken rond
slechts een ingrediënt… een potje yoghurt van hun huismerk!
Nu weet
ik uit ervaring dat de yoghurt van Delhaize wel lekker is. Ik spreek
over het gamma van 15 soorten waaronder 12 met vruchten, 1 volle
natuuryoghurt en 2 met ontbijtgranen.
Juist
vanwege de lekkere smaak van de vruchtenyoghurt wil ik niet veel
toevoegen en ga ik voor de variant met sinaasappel die ik afwerk met
bloedsinaasappel. Dit doe ik vooral om de mooie kleur.
Er zijn
natuurlijk ook nog de andere smaken waar je mee aan de slag kunt om
heerlijke dessertjes te maken zoals aardbei, framboos, bosbes,
meloen, banaan of peer. Het enige wat je doet is de afwerking
aanpassen.
In mijn
recept ga ik voor een geutje Cointreau maar volgens de smaak kan je
dit ook vervangen door bijvoorbeeld Poire William of Mandarine
Napoléon.
Het
resultaat is een lekkere lichte mousse waarvan je zonder schuldgevoel
kan smullen.
Laat je
maar eens goed gaan zou Félice zaliger zeggen...
Wat heb
ik gebruikt voor 6 personen:
2 x 180
gram yoghurt, sinaasappel, Delhaize
2
blaadjes gelatine, 1.60 gram/blaadje
2
eiwitten
20 gram
kristalsuiker
sap van
½ bloedsinaasappel
1 bloedsinaasappel, Ã vif
Voor
de vruchtensaus:
1
bloedsinaasappel, het sap
½
bloedsinaasappel, zeste
1
steranijs
1
soeplepel golden syrup
scheutje
Cointreau
½ Ã 1
koffielepel maïzena
Voor
de afwerking:
1
bloedsinaasappel, in schijven gesneden
enkele
verse muntblaadjes
Hoe ga
je tewerk:
Week de
gelatine in koud water.
Schrob
de pel van de bloedsinaasappelen.
Verwarm
sap van ½ bloedsinaasappel, knijp de gelatine uit en los die op in het
warme sap. Zet opzij.
Klop het
eiwit stijf met de draadgarde van de Kitchenaid, voeg geleidelijk de
suiker toe en blijf kloppen tot je pieken bekomt.
Snij
een
bloedsinaasappel à vif. Daarvoor
snij je
eerst de boven en onderkant
af tot op het vruchtvlees. Zet de sinaasappel
op de snijkant en snij nu de zijkanten af. Snij
vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Halveer de partjes.
Roer de
vruchtenyoghurt los, voeg de sinaasappel partjes en het sap met
opgeloste gelatine toe. Roer goed.
Spatel
het opgeklopte eiwit met suiker luchtig onder het yoghurt
mengsel.
Schep de
mousse in individuele schaaltjes, dek af en zet koel weg. Laat een
paar uur opstijven in de koelkast.
Verwarm
voor de saus het sap, de helft van de zeste, steranijs en golden
syrup. Giet er een geutje Cointreau bij. Breng aan de kook en bind
met een beetje maïzena opgelost in 1 koffielepel water. De saus moet
zeker nog lopend zijn, maar met je vinger moet je een streep kunnen trekken
op een lepel.
Snij een
ongepelde bloedsinaasappel in schijven, halveer ze.
Net voor
het opdienen werk je de mousse af met een halve sinaasappelschijf en
met een lepel van de saus. Garneer met de rest van de zeste en enkele
muntblaadjes.
Enjoy!
Inspiratie:
Vitaya
Geen opmerkingen:
Een reactie posten