Dankzij
'Kroon op het werk' kon ik onlangs twee nieuwe Lima producten testen.
Twee 'Vegi Mix' pakketjes werden mij door Geert, je weet wel, mijn
trouwe 'Bpost rots-in-de-branding', gezond en wel bezorgd.
Nu weet
ik al een tijdje dat de producten van Lima inderdaad wel lekker zijn,
ik maak immers af en toe een heerlijk vegetarisch gerecht voor de
liefhebbers op Happy Veggie.
2015 is
Lima gestart met 3 nieuwe mixen die ze dus heel toepasselijk 'Vegi
Mix' hebben genoemd. Er is keuze uit bulgur, quinoa &
kikkererwten; rijst, linzen & sesam en spelt; rijst, haver en
groenten.
De
granenmixen zijn gebruiksklaar en voorgekookt, een bron van eiwitten
en vezels en last but not least, klaar in 5 minuten!
Granen
in de keuken zijn hip! En gezien ik graag mee ben met culinaire
trends, wil ik direct aan het experimenteren gaan met nieuwe
producten. Een opmerking van de echtgenoot is dat we toch telkens
héél lekker eten als ik met iets nieuw en vooral gevarieerd, afkom.
En daar is er dus geen gebrek aan.
De
Vegi Mixen, die hebben volgens
de samenstelling hun unieke
smaak te danken aan Tamari, die verantwoordelijk is voor de umami
beleving. Umami is een van de
vijf basissmaken naast zout, zoet, zuur en bitter.
Umami is de natuurlijke smaak, essentieel om de andere aanwezige
smaken omhoog te halen.
De Vegi
Mix wil ik dan ook puur proeven, dus voeg ik er niets aan toe.
Ik serveer
er wel geroosterde broccoli bij, ja geroosterd! De bloemetjes kleuren lichtjes bruin, de textuur blijft beetgaar en de volle smaak wordt
behouden.
Gebakken
oesterzwammen en enkele lepels tahini dressing maken ons bordje
compleet. Meer moet dat niet zijn voor een eerste kennismaking.
Let's
mix!
Wat heb
ik gebruikt:
Een
verpakking Vegi Mix bevat 250 gram en is voldoende voor 2 personen.
250 gram
Vegi Mix, linzen & sesam en spelt
2
stronken broccoli, Biobello
oesterzwammen,
Biobello
olijfolie
versgemalen
zwarte peper
fleur de
sel
Tahini
dressing voor erbij:
125 g
Crunchy Tahini, Lima
125
g water
2
soeplepels sesam olie
2
soeplepels sojasaus
2
soeplepels rijstazijn
1
soeplepel rijststroop
1 teen
knoflook, geperst
1
theelepel verse gember, geraspt
Hoe ga
je tewerk:
Voor de
tahini dressing meng je alle ingrediënten in een blender.
Als je
de dressing wat lopender wil, voeg dan nog wat water toe. De dressing
zal wel nog wat dikker worden in de koelkast.
Deze
dressing kan je een week bewaren in de koelkast.
Snij de
broccoliroosjes van de stronk. Snij de roosjes in 1 cm dikke plakken.
Leg de
roosjes naast elkaar in een geolied bakblik en sprenkel bovenop nog
wat olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.
Schuif
het bakblik op de eerste richel van onderaan in de bakoven gedurende
20 minuten. Keer halverwege de roosjes om.
De
broccoli is gaar als de roosjes wat kleur hebben en je de stronk
makkelijk kan inprikken.
Bak de
oesterzwammen in een anti-kleefpan op de sudderplaat. Kruid met een
flinke draai van de pepermolen.
De
kant en klare Vegi Mix hoef je enkel op te warmen. Ik heb de mix in
een pannetje gedaan, enkele lepels water toegevoegd en al roerend
opgewarmd op de sudderplaat.
Dien de
granen op met broccoli, oesterzwammen en een flinke lepel tahini
dressing.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten