Volgens
de sociale media zitten we dus nog steeds in de “Dagen zonder
vlees”. Om die dagen aangenaam te maken zorg je er dus best voor
dat elke maaltijd gevarieerd, lekker en gezond is.
We gaan
er dus eens een patat op geven. Niet zomaar een patat, nee, een
bataat. De bataat of zoete aardappel is afkomstig uit Zuid-Amerika.
Het vruchtvlees kan net als de schil wit, roze, rood, oranje, geel of
paars zijn.
Je kan
er alle kanten mee op: koken in de schil, tot kroketten en puree
verwerken, poffen in de oven, gratineren, verwerken tot chips. De
bataat wordt zelfs verwerkt in taarten en gebak.
In de Amerikaanse keuken staat ze steevast
op het menu bij Thanksgiving.
Ik
kies voor een flink uit de kluiten gewassen exemplaar en
maak er lekkere rösti's
mee.
Wat heb
ik gebruikt:
700 gram
geschilde zoete aardappel, BioBello
1 rode
ui
2
eetlepels bloem
1-2
eetlepels Griekse yoghurt, Easiyo
20 gram
geklaarde boter
1 ei
fleur de
sel
peper
van de molen
Voor
erbij:
enkele
sneetjes gerookte zalm
postelein, BioBello
100 gram
Griekse yoghurt
1 à 2
koffielepels mierikswortelpasta
fleur de
sel
peper
van de molen
1 limoen
Hoe ga
je tewerk:
Schil en
rasp de bataat. Pel en rasp de rode ui.
Doe het
mengsel in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
Doe de
rasp in een kom en meng met de bloem, yoghurt, geklaarde boter, ei,
peper en zout.
Leg
bake-o-glide op de sudderplaat en schep er kleine hoopjes van het
röstimengsel op. Druk plat met een spatel tot een soort
pannenkoekje. Je kan de rösti's natuurlijk ook bakken in een
antikleefpan.
Bak de
rösti ongeveer 5 minuten langs een kant, keer voorzichtig om met een
spatel en bak ook de andere kant. De rösti's moeten een mooi
kleurtje krijgen en de binnenkant moet gaar zijn.
Leg ze
op een bord en hou ze warm in de sudderoven terwijl je de volgende
rösti's bakt.
Voor de
dressing meng je Griekse yoghurt met mierikswortelpasta. Roer goed
los en kruid met fleur de sel en peper.
Serveer
de rösti's met gerookte zalm, postelein en partjes limoen. Geef er
een flinke schep van de frisse dressing bij.
Enjoy!
Inspiratie:
Jamie Magazine.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten