Zo af en
toe vraagt Delhaize mijn mening over iets nieuws dat ze in hun
rekken aanbieden. Dit keer stelden ze voor om eens hun nieuw gamma
groentemengelingen te proberen.
Nu wie
mij kent weet dat ik, om het voorzichtig uit te drukken, weigerachtig
sta tegenover kant-en-klaar toestanden. En als het om groenten gaat
ben ik al helemaal fervent voorvechter van kraakvers en bio! Laat ik
dus maar meteen zeggen dat ik heel argwanend was toen ik mijn
favoriete grootwarenhuis binnen stapte.
Alle
vooroordelen schoof ik even opzij en niet alleen om het een kans te
geven, maar omdat ik na een drukke werkdag ook wel eens goesting
ontbreek om te kokkerellen.
Delhaize
stelt 4 groentemengelingen voor, “perfect voor een gezonde, lekkere
en snelle maaltijd”. Het volstaat om de mengeling te bakken in een
pan met wat olijfolie en daarna over je geliefkoosde pasta te doen.
Je kan
het gerecht 'pimpen' met nog wat verse kruiden, een stukje vlees,
vis, geraspte kaas...
De
mengelingen van 400 gram elk zijn verpakt in een plastic schaaltje en
kosten 2,49€ 't stuk.
Er is
keuze tussen:
Pasta
funghi genova: saus op basis van pesto napolitana, witte
champignons, oesterzwammen en verse bladpeterselie. Ook stukjes rode
paprika en broccoli staken in de mengeling.
Pasta
romanesco: verse saus met toetsen uit Zuid-Italië dankzij de
pesto rosso di Calabrese, met prei en jonge uitjes.
Pasta
zucchini: saus op basis van tomatenblokjes, verrijkt met stukjes
courgette en een salsa van gegrilde aubergines. Ook stukjes rode ui zijn duidelijk
aanwezig.
Pasta
Pomodore: saus op basis van tomatenblokjes, gekruid met pesto,
look en verse peterselie.
Eerste
indruk, de groentjes hebben een mooie frisse kleur en zien er zeker
niet verlept uit. Als je de verpakking opent, komt een lekkere geur
je tegemoet. We hebben zin om verder te doen.
Een
schaaltje voor 2 personen is volgens mijn normen niet voldoende.
Groenteneters zoals we zijn, reken ik 1 schaaltje per persoon.
Dus bij
mijn eerste kennismaking met de groentemengelingen ging ik aan de
slag met de pomodore en de funghi genova.
Terwijl
de volkoren pasta kookt, maak je 2 pannen warm met een geutje
olijfolie. In elke pan doe je de inhoud van een schaaltje
groentemengeling. Na10 minuten roerbakken is de saus klaar om op te
dienen.
Bij de
pasta funghi heb ik tijdens het roerbakken wat van het kookvocht van
de pasta toegevoegd. Ik vond de mengeling nogal droog en met het
extra vocht werd die toch lekker smeuïg.
De
echtgenoot en ik hebben geproefd (genoten) van een heerlijk bord
volkoren pasta met elk de helft van de saus. Alle vooroordelen werden
inderdaad van tafel geveegd. Het was lekker en vol smaak.
Bij mijn
tweede kook sessie kwamen de romanesco en de zucchini aan de beurt.
Zelfde
werkwijze, 10 minuten roerbakken in de pan.
Deze
keer heb ik 4 boekweitpannenkoeken gevuld met de lekkere saus en
afgewerkt met wat geschaafde
Parmigiano Reggiano.
Het was
opnieuw smullen en genieten van de lekkere smaak.
Mijn
conclusie is dus dat je met deze groentemengelingen snel een
heerlijke gezonde maaltijd kan op tafel toveren. En je hebt oneindige
mogelijkheden om te combineren met wat je ook maar lekker vind!
Give it
a try!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten