Af en
toe drukken de echtgenoot en 'yours truly' eens de pauze toets in.
Geen sociale media, geen gsm, geen volk, niets, behalve ... een
tête-à -tête. Dan kiezen we een gezellig en goed restaurantje uit
om samen eens zonder zorgen een moment tot rust te komen.
Een van
de culinaire plekjes waar je met z'n tweetjes zo super kan genieten
is 'Phare de Vie' in Brugge. Een top bistro! Niet alleen qua
inrichting en gezelligheid maar ook qua eten is het heerlijk toeven
daar.
Toen we
vorige week weer eens op de rem gingen staan belandden we terug in
'de Phare' zoals de plaats in de volksmond heet. We kozen er van de
beperkte kaart, wegens steeds kraakvers, een pasta met
marktgroentjes.
De
verschillende smaken van deze alweer perfect geserveerde spaghetti
inspireerden me om voor jullie eens een lekkere pasta met veel
groenten uit te dokteren. En als ode aan mijn inspiratiebron noem ik
hem 'Pasta de Vie'.
Proeft u
mee?
Wat heb
ik gebruikt voor 4 personen:
200 gram
Kamut spaghetti, Lima
1 rode
paprika
1 gele
paprika
1
courgette
½ rode
ui
250 gram
kastanje paddenstoelen, bruin
6
teentjes look
400 gram
kerstomaatjes
24 scampi's, van duurzame visvangst, gepeld en ontdarmd
350 Ã
400 gram tomatensaus, goeie kwaliteit of homemade
1 potje
bieslook
Parmigiano
Reggiano
Hoe ga
je tewerk voor 4 personen:
Schil de
paprika's en snij het vruchtvlees in brunoise.
Spoel de
courgette in snij ook in brunoise.
Snij de
rode ui in kleine stukjes.
Borstel
de paddenstoelen en snij ze in vier.
Pers de
look.
Spoel en
halveer de kerstomaatjes.
Hak de
bieslook fijn.
Rasp de
kaas.
Spoel de scampi's en dep ze droog.
Tot daar
de mise-en-place en ook het grootste werk.
Stoof
de ui en look glazig in een beetje olijfolie in een sauteerpan op de
sudderplaat.
Voeg
na enkele minuten de paprika en courgette toe, laat eventjes
meestoven.
Giet
er de tomatensaus bij en voeg ook de gehalveerde tomaatjes toe. Breng
aan de kook. Leg het deksel op de pan en plaats die 15 minuten op de
richel op de bodem van de bakoven.
Stoof
ondertussen de paddenstoelen, kruid goed met peper en zout.
Bak
de scampi's kort aan.
Kook
de Kamut spaghetti gaar in 9 minuten.
Schep
de paddenstoelen en de scampi's in de warme saus. Meng goed.
Giet
de pasta af en verdeel die over de borden.
Werk af met veel bieslook en geraspte kaas.
Dien
onmiddellijk op.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten