Deze
hadden jullie nog tegoed van mij, mijn vorige inzending voor de HappyVeggie site van Lima.
De
eindejaarsperiode vind ik een fantastische periode; ik
heb heel lekker gekookt, we hebben lang en gezellig getafeld met de
kinderen en familie. Er is een extra glaasje gedronken en de
dessertjes waren ook van de partij. Kortom, teveel van het goeie. Ik
zie er dan ook steeds weer naar uit om dag dagelijks te koken, dat
houden we immers langer vol.
Mijn
eerste 'goede voornemen' van dit jaar is dan ook een
vegetarisch
gerecht met
veel
groenten en quinoa. De
verschillende groenten worden
gegrild en behouden zo
elk hun eigen smaak. De
lekkere
quinoa en
een scheutje balsamicoazijn maken het plaatje compleet.
Lekker en tevens
een
gezonde boost voor ons lichaam, meer moet dat niet zijn.
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
¼
knolselder
½
pompoen
4
bietjes van verschillende kleuren
3
aardperen
½ rode
ui
120 g
quinoa, Lima
180 ml
groentebouillon
1
sjalotje, fijngesneden
1 Ã 2
teentjes knoflook, gepeld en geplet
1
laurierblaadje
3
soeplepels Aceto Balsamico, Lima
1 Ã 2
soeplepels olijfolie
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
Hoe ga
je tewerk:
Schil de
knolselder en de bietjes.
De
pompoen hoef je niet te schillen en de aardperen ook niet, wel goed
schrobben.
Snij
alle groenten in stukken. De pompoen en de aardperen zijn vlugger
gaar dan de knolselder en de bietjes.
Snij dus
de pompoen en de aardpeer in grotere stukken dan de knolselder en de
bietjes.
Pel de
rode ui en snij in maantjes.
Doe alle
groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en
balsamicoazijn. Hussel alles goed door elkaar. Kruid met peper en
zout.
Schuif
de ovenschaal op het rooster op de 2de richel van onderaan in de
braadoven gedurende 30 Ã 40 minuten. Schep halverwege de inhoud van
de schaal om.
Spoel de
quinoa grondig in een fijne zeef, onder koud stromend water.
Zet een
pot met een geutje olijfolie op de sudderplaat, laat warmen. Doe er
de sjalot en de look bij. Laat glazig stoven.
Voeg de
uitgelekte quinoa en het laurierblaadje toe, stoof nog even kort mee.
Blus met groentebouillon en breng aan de kook.
Verplaats
de pot, zonder deksel, naar het rooster op de bodem van de bakoven.
De quinoa heeft een 20-tal minuten nodig om het vocht op te nemen en
te garen.
Meng de
gare quinoa onder de gegrilde groenten.
Enjoy!
Inspiratie:
Pascale Naessens