Ik ben
deze week helemaal into 'pannenkoeken bakken' modus. Dat komt vooral
door de komst van mijn nieuwe 'crêpes pan'. Die super pan zorgt ook
nu voor een lekker gerechtje in het teken van een 'Valentijn' lichte
lunch of brunch.
Komt
daarbij dat tijdens ons verlof in Frankrijk wij steevast langs gaan
in onze favoriete Crêperie des Cordeliers in Forcalquier. Daar
serveren ze de heerlijkste 'Galette
de Sarrasin'. Daar kan ik zo van genieten! En hé, het is de
datum om te genieten, toch?
In al
die passie hou ik het wel gezond dus geen zoete maar een hartige
pannenkoek staat op mijn menu. Je kan alle kanten uit met de vulling,
ik kies dit keer voor spinazie, geitenkaas en een spiegelei.
Mange
des crêpes mon amour!
Wat heb
ik gebruikt voor 8 pannenkoeken:
250 gram
boekweitmeel
1
eetlepel rijststroop, Lima
1 ei
½ liter
water
olijfolie
peper en
zout
Voor
de vulling:
spinazie
verse
geitenkaas
peper en
zout
1 ei per
persoon
Pannenkoekenpan
26 cm diameter
Hoe ga
je tewerk:
Schep
het boekweitmeel in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Breek er
het ei in, doe er de rijststroop bij en kruid met peper en zout.
Roer
vanuit het midden met een garde, voeg geleidelijk het water toe. Neem
al roerend telkens een beetje bloem mee, zo bekom je een glad deeg
zonder klonters.
Laat
het deeg minstens 1 uur rusten.
Stoof
de spinazie kort in een beetje olijfolie. Kruid goed met peper en
zout.
Verhit
een pannenkoekenpan op de hete plaat. Wrijf de pan in met olijfolie.
Schep
er deeg in zodanig dat de bodem helemaal bedekt is. Laat bakken,
zodra de randjes van het deeg kleuren, draai je de pannenkoek. Laat
de andere kant ook bakken. Ga zo verder tot al het deeg op is.
Schep
de gestoofde spinazie in het midden van de boekweit pannenkoek.
Kruimel er geitenkaas over en kruid eventueel nog wat bij met peper
en zout.
Vouw
4 zijden van de pannenkoek naar het midden zodanig dat je een vierkant bekomt.
Bak
een spiegelei op bake-o-glide op de sudderplaat.
Schik
het eitje bovenop de boekweit pannenkoek.
Lekker
met een groene sla.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten