Met
nieuwjaar kon de schoonpapa dit licht dessertje op het eind van ons
feestmenu wel appreciëren. Een heerlijk verfrissend
sinaasappeltoetje!
Ik heb
het ijs gepresenteerd in de uitgeholde sinaasappelschil, dat maakt het
origineler. Er is wel wat werk aan maar het loont de moeite. Ik heb de
echtgenoot aan het werk gezet en ik moet zeggen... super gedaan.
Natuurlijk kan je het ijs ook in glaasjes presenteren.
Wat heb
ik gebruikt voor 4 personen:
5
onbehandelde sinaasappels
100 gram
kristalsuiker
1,5 dl
slagroom, Campina 33%, volle room, opklopbaar
1 eiwit
1
kaneelstokje
1
steranijs
0,2 dl
Grand Marnier
Hoe ga
je tewerk:
Was
de sinaasappels. Rasp de schil van één sinaasappel en pers er het
sap uit.
Snij
een hoedje van de overige sinaasappels en pers er eveneens het sap
uit.
Haal
het vruchtvlees uit de vier exemplaren. Maak daarvoor de randen
ietwat los met een mesje en ga verder met een lepel.
Stop
de uitgeholde sinaasappels met hun hoedje in een plastiek zak en leg
ze in de diepvries.
Verwarm
het sinaasappelsap met de suiker, het kaneelstokje en de steranijs in
een pannetje op de sudderplaat. Neem het pannetje van de plaat zodra
de suiker gesmolten is. Laat afkoelen.
Verwijder kaneelstokje en steranijs. Roer de geraspte sinaasappelschil en
de Grand Marnier door het sap.
Laat
minimum 1 uur goed koelen in de frigo.
Klop
het eiwit half stijf en meng door het sinaasappelsap.
Klop
de slagroom half op en spatel door het sap.
Plaats
de kom van de ijsmaker op de KitchenAid, doe er het mengsel in en
laat 20 Ã 30 minuten draaien.
Schep
het ijs in een gekoeld recipiënt en zet nog een paar uur in de
diepvries tot je het serveert.
Dien
bolletjes ijs op in de bevroren sinaasappelschillen. Werk af met de
hoedjes.
Enjoy!
Bron:
Knack Weekend
Geen opmerkingen:
Een reactie posten