Januari
is Nieuwjaarsmaand! Het
is een maand van recepties, feestjes en andere hapjes toestanden. Je
wil niet alleen extra feestelijk uit de hoek komen bij je gasten maar
ook zelf meegenieten zonder uren aan je fornuis te staan. Een
gemakkelijk tomatensoepje dat
heerlijk
feestelijk is
en waarmee je zeker zult scoren is dit 'Cappuccinootje'.
Ik
heb het soepje opgediend in Ikea glaasjes met
een inhoud van
150ml. Met een halve liter soep heb je voldoende om 6 glaasjes voor
2/3 te vullen. De uitleg ziet er erg wiskundig uit maar het is in
feite heel simpel... Let's start!
Wat heb
ik gebruikt voor 6 glaasjes:
4 dl van
mijn basis tomatensaus, of maak een tomatensoepje*
1
eetlepel tomatenpuree
+/- 2 dl
groentebouillon
peper en
zout
1
eetlepel room 20%
*tomatensoepje:
1 ui,
fijngesneden
1 teen
knoflook, geperst
olijfolie
400 gram
tomaten, gewassen en in stukken gesneden
1
eetlepel tomatenpuree
+/- 4 dl
groentebouillon
kruidentuiltje:
rozemarijn, oregano, laurier
1
eetlepel room 20%
+/- 2 dl
melk om op te schuimen
2
sint-jakobsnoten per glas
Hoe ga
je tewerk:
Voeg
tomatenpuree bij de basis tomatensaus en leng aan met groentebouillon
tot de gewenste dikte. Mix glad in de blender. Doe er de lepel room
bij, proef en kruid bij met peper en zout.
*Of
maak een tomatensoepje:
Fruit
de ui en look in wat olijfolie. Doe er de tomaten, tomatenpuree en
het kruidentuiltje bij. Laat een half uurtje zachtjes stoven.
Giet
er de groentebouillon bij en blender de soep glad. Kruid met peper en
zout. Werk af met een eetlepel room.
Spoel
de sint-jakobsnoten en dep ze goed droog met keukenpapier.
Zet
een anti-kleefpannetje op de hete plaat met weinig olijfolie. Bak de
sint-jakobsnoten langs beide kanten 1 Ã 1,5 minuut.
Bestrooi
ze met grof zout en rijg twee sint-jakobsnoten aan elk spiesje.
Schuim
de melk op, dit gaat super met de Bamix of met een garde.
Verdeel
de warme soep over de glaasjes, vul ze voor 2/3.
Schep
er voorzichtig een laagje melkschuim over en leg een spiesje op elk
glaasje.
Enjoy!
sint-jakobsnoten,soep,hapjes,tomaten,feest,coquilles,sint-jakobsvruchten,vis,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten