Een
tijdje terug kreeg ik in mijn mailbox een uitnodiging van Tineke
Holvoet. Of ik zin had deel te nemen aan een kookworkshop,
foodpairing met herfstgroenten in samenwerking met Le Creuset Belgium.
Resultaat
was dat de echtgenoot en 'yours truly' op een blauwe maandag richting
Kortrijk zijn vertrokken.
De workshop ging door in de prachtige loft van Lieve Byttebier van de gelijknamige kookwinkel in Kortrijk. Lieve is blogster van 'Rue deSurène' en heeft een kookboek op haar naam 'De Tafel van Tien'. Klasse dame en de perfecte gastvrouw.
Stéphanie
Coorevits nam de begeleiding van de workshop voor haar rekening.
Stéphanie blogt ook, een bezoekje aan 'The Kitchenary Tales' doet je
gewoon watertanden.
De
overige foodbloggers waren Myriam van Hap & Tap, waarmee ik reeds
vroeger had kennis gemaakt. En dan nieuwe gezichten voor mij: Claudia
van Claudia's Keukenspot, Julie van Hapjesprinces en Annelies van
Lieziepeasy. Een gezellige bende!
Nadia
Bogaert mag ik ook niet vergeten te vernoemen, de super sympathieke
vertegenwoordigster van Le Creuset.
Wanneer
we vroeger over Le Creuset spraken dan hadden we allemaal de oranje
gietijzeren stoofpot voor ogen. Tegenwoordig is het gamma aan
degelijk keukengerief onvoorstelbaar uitgebreid. De potten bestaan nu
in hippe kleurtjes, waarvan de roze kleur, de 'Chiffon Pink', echt
uitblinkt. Dit is wel een beperkte uitgave.
Voor wie het natuurlijker wil zijn er vier sobere, elegante kleuren: Katoen, Sisal, Mineraalblauw en Amethist.
Sinds
kort is er ook een volledig nieuw inox gamma, de kookpotten en
-pannen hebben dezelfde herkenbare look van Le Creuset.
De Pâtiliss bakvormen zijn ook niet te versmaden, ik spreek met ondervinding want ik heb de muffin vorm in mijn bezit.
En
niet te vergeten de accessoires zoals de zout- en pepermolens van Le
Creuset! In een gamma van 9 kleuren en voorzien van een
keramisch mechanisme. Zijn super, ik heb de gele in mijn keuken.
Nu terug
naar het doel van de avond, kokkerellen! Stéphanie gaf ons uitleg
over een tafel vol top ingrediënten. Stéphanie spreekt met liefde
over voedsel, geeft volop tips en weet perfect wat bij wat te
combineren, foodpairing!
Top
producten en top ingrediënten, een keuken vol foodies..., de avond
kon niet meer stuk!
We
gingen van start met een glaasje cava en een origineel hapje gemaakt
door Stéphanie, pulled pork geserveerd in wontonkuipjes.
Per twee
mochten we creatief aan de slag gaan in de mooie keuken van Lieve.
Waar was
de echtgenoot ook alweer?! Hij kon mee in de potten roeren of foto's
nemen voor de bloggers. Ik heb geen zweem van twijfel of aarzeling op
zijn gezicht gezien... ;-)
Myriam
en ik vormden een duo. Myriam is van alle (food)markten thuis!
Wij
maakten een carpaccio van rode en gele biet, in combinatie met Fourme
d'Ambert, krokant gebakken pancetta, afgewerkt met olijfolie,
citroen, gehakte nootjes en peterselie, een ware delicatesse. Een
gelijkaardige versie van de carpaccio met rode biet, staat reeds op mijn blog.
Vervolgens
maakten we een tarte tatin van witloof, geitenkaas, honing en tijm.
Uiteraard gemaakt in de prachtige Le Creuset tatinvorm. Zo lekker,
helemaal mijn ding. Een aangepaste versie heb ik ondertussen al
gemaakt in Casa Latti en deze komt eerstdaags op mijn blog.
Annelies, Julie en Claudia maakten een heerlijke risotto van fregola sarda met chorizo, bospaddestoelen en heerlijke pompoenpuree. Gemaakt in de mooie 'Chiffon Pink' pot. Dit staat op mijn to-do lijstje! de risotto dus...
Pittabroodjes,
in stukken gesneden en geroosterd met olijfolie en zout om heerlijk
te dippen in zelfgemaakte hummus.
Verder
werden ook nog gezonde ovenfrietjes van zoete aardappel en pastinaak
gemaakt. Opgediend met een tahinsaus, werkelijk super lekker en
gezond.
Bruschetta's
van zuurdesembrood met pompoenpuree, Fourme d'Ambert en gehakte
nootjes, heerlijk als aperitiefhapje. Ook to-do!
Als
toetje een heerlijke appelcake gebakken in een Pâtiliss bakvorm. Dit
namen Nadia en Tineke voor hun rekening.
Ik heb
genoten van het lekkere eten, ik dank Tineke en Nadia voor de
uitnodiging, Lieve voor het gastvrij onthaal, Stéphanie voor de
deskundige begeleiding, Myriam voor het samen koken, Claudia, Julie
en Annelies voor de kennismaking en het aangename gezelschap.
En last
but not least, dank aan mijn ventje om de ganse avond tien vrouwen te
trotseren en de zware opoffering voor het vele voorproeven en de
mooie foto's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten