Intro
December,
de mooiste tijd van het jaar. Die heel aparte sfeer. Kerstmarkten
groot en klein, misschien een wit landschap, warme geuren en rust...
tot zover de theorie. Kerst in Casa Latti is meestal nog duizend
dingen regelen voor het eindejaar, recepten proberen, plannen en rond
rennen, … Maar, niet dit jaar!
Dit
jaar heeft de echtgenoot, met bekwame hulp van ons Anke de kerstboom
opgezet, de kerstmuziek is uitgezocht en kan weer 3 weken het huis
vullen, mijn kerstmenu krijgt vorm en … zelfgebakken speculaas en
gingerbread zijn 'stand-by'. Ja zelfs de warme kerstgeur heb ik dit
keer al klaar. Hoe? Wel volg maar even mee...
Ingrediënten
½
van een zakje verse veenbessen
3
mandarijnen, ongepeld en gehalveerd
3
kaneelstokjes
2
steranijs
8
kruidnagels
+/-
3 cm verse gember, in schijfjes gesneden
2
vanillestokjes + merg, opengesneden
een
geutje Calvados
water
Geen opmerkingen:
Een reactie posten