De Sint
en zwarte piet zijn van dak naar dak aan het hollen, hier en daar
komen de eerste kerstbomen te voorschijn, het is duidelijk, ze is er
weer … de sfeer! En even terug grijpend naar mijn 'Hollandse' roots
vind ik dat het tijd is voor een typisch iets van de lage landen,
kruidnootjes. Kruidnootjes die je zelf bakt, smaken naar meer. Je
maakt ze in een handomdraai en je huis ruikt heerlijk. Meer moet dat
niet zijn!
Wat heb
ik gebruikt:
150 gram
boter, op kamertemperatuur
125 gram
donkerbruine basterdsuiker
250 gram
zelfrijzende bloem
10 gram
speculaaskruiden
4 el
karnemelk
snufje
zout
Hoe ga
je tewerk:
Roer
de boter en de suiker romig in de kom van de KitchenAid, met de
platte menghaak.
Zeef
de bloem en meng met het zout en de speculaaskruiden.
Voeg
het bloemmengsel en de karnemelk afwisselend toe terwijl de
KitchenAid op stand 2 draait. Zodra alles goed opgenomen is, is je deeg klaar.
Leg
bake-o-glide op de bakplaat.
Rol kleine bolletjes met je handen, de grootte van 1 theelepel, leg de bakplaat vol.
Druk de bolletjes deeg enigszins plat.
Bak
18 Ã 20 minuten op de 2de richel van onderaan in de bakoven.
Laat
de kruidnootjes afkoelen op een rooster.
Van
deze hoeveelheid bak je twee bakplaten vol.
Bakken
maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten