Ik ben
helemaal in 'spelt' modus, dat is duidelijk... dus zorg ik meteen ook voor een
gezonde snack of tussendoortje voor een kleine honger, zelfgebakken speltkoekjes. Makkelijk
te maken en zoveel lekkerder dan de koekjes uit de supermarkt!
Van de
volgende hoeveelheid ingrediënten bak je ruim twee ovenschalen vol.
Het deeg kan je gerust enkele dagen in de koelkast bewaren, zo hoef
je niet alle koekjes in een keer te bakken. De gebakken koekjes kan
je ook prima vers houden in een goed afgesloten koekjestrommel.
Ingrediënten:
400 g
volkoren speltmeel
150 g
rietsuiker
250 g
boter
150 g
hele amandelen
2 eieren
koekkruiden:
(is ook kant en klaar te koop)
20 g
gemalen kaneel
20 g
gemalen muskaatnoot
10 g
gemalen kruidnagel
snufje
zout
Hoe ga
je tewerk:
Maal de
amandelen in de foodprocessor met het hakmes, het is de bedoeling dat
er nog stukjes overblijven.
Wissel
het hakmes voor het kneedmes en voeg speltmeel, rietsuiker, boter,
eieren, koekkruiden en zout toe aan de gemalen amandelen.
Kneed
snel tot een deeg.
Leg het
deeg op je werkblad en verdeel het in twee. Rol er worsten van en
verpak die strak in vershoudfolie.
Leg het
deeg minimum 1 uur in de frigo vooraleer te starten met de koekjesbak.
Snij op
een plank schijfjes deeg af van 0,5 cm. Schik het deeg op de met
bake-o-glide bedekte plaat.
Schuif
de plaat op de tweede richel van onderaan in de bakoven gedurende 15
à 18 minuten.
Laat de
koekjes afkoelen op een rooster.
Enjoy,