Mijn 3de
versie van coleslaw... Ik denk dat we in Casa Latti fan zijn :-).
Je kan
er zonder schuldgevoel een serieuze portie van uitscheppen, coleslaw
is lief voor de lijn. In de dressing gebruik ik wat mayonaise maar
dit kan je vervangen door Griekse yoghurt met een laag vetgehalte. De
golden syrup in de dressing zorgt voor een licht zoete toets die zeker niet mag
ontbreken.
Wat heb
ik gebruikt:
½ witte
kool
4
wortels
4
stengels witte selder
4
lenteuitjes
50 g
gepelde pecannoten
Voor
de dressing:
100 g mayonaise
100 g
Griekse yoghurt, Easiyo, of naar keuze
4
eetlepels karnemelk
1
eetlepel golden syrup, of maple syrup of honing
2
theelepels cider azijn
fleur de
sel
zwarte
versegemalen peper
Hoe ga
je tewerk:
Rasp of
schaaf de witte kool heel fijn met de Kitchenaid foodprocessor of met
een mandoline.
Schraap
de wortels en rasp ze fijn.
Snij de
witte selder in fijne boogjes.
Snij de
lenteuitjes in rondjes.
Hak de
pecannoten grof.
Schep
dit alles onder elkaar in een ruime schaal.
Roer
voor de dressing alle ingrediënten onder elkaar.
Lepel de
dressing over de groenten en meng goed.
Koolsla
is een prima match met gegrild vlees en een aardappel in de schil.
Super als side dish bij de BBQ.
Lekker als onderdeel van een gezond lunchpakket!
Super als side dish bij de BBQ.
Lekker als onderdeel van een gezond lunchpakket!
Enjoy!
Bron:
Nigella Lawson