Een
maaltijd slaatje met veel verse groentjes, daar zijn we in Casa Latti
altijd voor te vinden.
Eigenlijk
valt er weinig over te vertellen, zowel de kleuren als de smaken
zitten goed en de gegrilde halloumi tovert meteen de zon op je bord.
Wat heb
ik gebruikt:
1 grote
rode biet
250 g
groene bonen
125 g
rucola
enkele
takjes platte peterselie
2
middelgrote aardappelen, vastkokend
groene
olijfjes, ontpit
handje
amandelschilfers
225 g
halloumi
1 Ã 2
eetlp balsamico
olijfolie
zwarte
versgemalen peper
fleur de
sel
Hoe ga
je tewerk:
Schrob
de rode biet en de aardappels en wikkel ze elk afzonderlijk in
aluminiumfolie. Plaats de pakketjes op de onderste richel van de
braadoven gedurende +/- 1 uur.
Snij de
topjes van de boontjes en spoel ze. Breng lichtgezouten water aan de
kook op de hete plaat. Doe de gespoelde boontjes in het kokend water
en breng terug aan de kook. Verplaats de pot naar de sudderplaat,
laat een 8-tal minuten koken, zonder deksel. Als de boontjes beetgaar
zijn, giet ze af in een vergiet onder koud stromend water.
Spoel de
rucola en laat uitlekken.
Neem een
ruime schaal en verdeel er de blaadjes over.
Pel de
bietjes en snij ze in dikke plakken en daarna in blokjes.
Verwijder
de pel van de aardappels en snij ze ook in blokjes.
Snij de
boontjes in twee.
Schik
dit alles op de rucola.
Rooster
de amandelschilfers in een droge antikleefpan of rechtstreeks op
bake-o-glide op de sudderplaat.
Snij de
halloumi in plakjes van 1 cm dik en bestrijk ze met olijfolie.
Grill de
sneetjes in een grillpan op de hete plaat. 2 minuten langs een kant
en nog 1 minuut langs de andere kant.
Schik op
de salade.
Werk het
bord af met olijfjes en geroosterde amandelschilfers.
Druppel
balsamico en wat olijfolie over de salade. Kruid af met peper en
fleur de sel.
Enjoy!
Inspiratie:
dagelijkse kost