English-language
translation below
Keep it simple... Verras je geliefde met een kom 'met liefde gemaakte' havermoutpap. Geef toe 'k ben origineel...
Zalig
toch, wakker worden en beseffen dat je enkel je oventje moet
openmaken en je een héérlijke gezonde kom porridge op tafel kan
toveren.
In
de Aga laat je gewoon de havermout garen gedurende de nacht. Deze
'overnight porridge' heeft een prachtige romige textuur.
Wat
heb ik gebruikt:
150
g havermout van goeie kwaliteit
een
snuifje zout
1100
ml water
Voor
erbij:
coulis
van blauwbessen, Blauwbaard
100
g blauwe bessen, Delhaize
EasiYo
yoghurt
Golden
Syrup of vloeibare honing
Hoe
ga je tewerk:
Doe
het water met zout in een pan met goed sluitend deksel. Breng aan de
kook op de hete plaat.
Zodra
het water kookt verplaats je de pan naar de sudderplaat. Strooi er de
haver in. Blijf roeren en laat 2 Ã 3 minuten doorkoken. Leg het
deksel erop.
Verplaats
de pan naar de sudderoven. Zet op het rooster op de bodem en schuif
de koude plaat boven de pan met porridge.
Ik
heb mijn porridge 's avonds om 23 uur in de sudderoven gezet en 's
anderendaags om 8 uur uitgehaald.
Neem
het deksel van de pan en roer goed om. Zet de porridge nog een 5-tal
minuten zonder deksel in het midden van de braadoven. Zo krijgt de
bovenkant een licht gouden kleurtje.
Schep
uit in leuke kommen en dien op met vers fruit, yoghurt, honing,...
Enjoy
with love!
And
for my English speaking followers
Keep
it simple ... Surprise your loved one with a bowl of porridge 'made
with love'. You have to admit it, I'm original ...
It's heaven, waking up to realize that the only thing to do is to open your Aga and to surprise your loved one with a bowl of superb 'overnight porridge'. This porridge has a delicious creamy texture.
It's heaven, waking up to realize that the only thing to do is to open your Aga and to surprise your loved one with a bowl of superb 'overnight porridge'. This porridge has a delicious creamy texture.
What
did I use:
6
oz medium (pinhead) oatmeal
pinch
of salt
2
pt water
accompanying:
blueberry
coulis
3,52
oz blueberries
EasiYo
yoghurt
Golden
Syrup or liquid honey
Put
the water with salt in a saucepan with tight-fitting lid Bring to the
boil on the hot plate. Once the water boils, move the pot to the
simmering
plate.
Sprinkle in the oats. Continue to stir and let cook for 2 to 3
minutes. Put the lid on. Transfer
to the simmering oven and put
in on the grid on the oven
floor.
Slide the cold plate above the porridge.
I
left my porridge in the oven at 11 pm...
the next morning at 8 o'clock I
took the porridge out of the simmering oven, took away the lid,
stirred well and transferred the open pot to the middle of the
roasting oven for another 5 minutes. This way you get a light golden
top.
Enjoy
with love!