Pimp je
boterham en je broodjes maaltijd krijgt meteen een andere dimensie...
Weinig
voorbereiding en super gezond!
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
2 sneden
zuurdesembrood
6 tenen
knoflook
300 g
spinazie
2
gerookte makreelfilets met peper, Delhaize
2 eieren
witte
azijn
zeezout
en peper van de molen
Hoe ga
je te werk:
Doe de
lookteentjes met pel in een mini cocotte. Leg het deksel erop en zet
20 à 30 minuten onderaan de bakoven. Of gaar de look zoals de
'Smeuïge look'.
Verwijder
de dikke nerven van de spinazie, spoel goed en doe ze in een vergiet.
Giet genoeg kokend heet water over de spinazie om ze te laten
slinken. Knijp met een tang zoveel mogelijk water uit de spinazie.
Om
de eitjes te pocheren breng je in een ruime pot water met een scheut
azijn aan de kook. Breek de eieren elk in een kopje. Zodra het water
kookt maak je met een lepel een kolkende beweging in het water. Laat
de eitjes er voorzichtig in glijden. Pocheer de eitjes een 2-tal
minuten en haal ze eruit met een schuimspaan. Yours
truly still needs some practising :-)
Besmeer
de sneden brood met de gare knoflook, mag voor de liefhebbers gerust
een mooie laag zijn.
Verdeel
er de uitgelekte spinazie over. Strooi er wat zeezout over en een
flinke draai van de pepermolen.
Verwijder
het vel van de makreelfilets en leg ze bovenop de spinazie.
Schik
het gepocheerd eitje bovenop. Werk af met nog een draaitje van de
pepermolen en een snuifje zout.
Enjoy!
Bron:
Jamie magazine