Intro
Zin om
te aperitieven, éwel dan maak je toch vlug zo'n lekkere miniquiches! Deze
borrelhapjes zijn helemaal niets nieuws. Je koopt ze trouwens in alle
supermarkten, vers of diepvries, met allerhande vullingen. Maar het
loont wel de moeite om ze zelf te maken. Wat ik zou aanraden is om
altijd zo'n pakje bladerdeeg vierkantjes in je diepvries voorradig te
hebben. En met de vulling kan je alle kanten op, ei en room, en voor
de rest kan je volop experimenteren. Prei en ham, zalm en witloof, broccoli en roquefort, ...
Ik heb
mezelf vorige week een 'non-stick, 12 cup minibun-tray' van Tala
cadeau gedaan. Echt het summum om in te bakken. Een volledig gamma is
te koop bij Cook&Cool. Genoeg
gepraat, we beginnen eraan.
Ingrediënten
voor 12 hapjes:
3
bladerdeeg vierkantjes, Aveve
½ bakje
kastanjechampignons
olijfolie
1
eetlepel pesto
1
eetlepel room
1 ei
zeezout
versgemalen
zwarte peper
Bereiding
Borstel
de champignons en snij ze in kleine stukjes. Bak ze kort aan in een
beetje olijfolie op de hete plaat. Kruid goed met peper en zout. Laat
afkoelen.
Laat de
bladerdeegplakjes 10 minuutjes ontdooien. Snij elk vierkantje in 4
stukken. Bekleed
de bakvorm met bladerdeeg, zo dat de vier puntjes er bovenuit
steken.
Verdeel
de afgekoelde champignons over de bakjes.
Klop het
ei los met de room en pesto. Giet dit mengsel over de champignons.
Schuif
de vorm op het rooster op de bodem van de braadovenvloer. Laat bakken
gedurende 20 Ã 25 minuten.